Gazete Vatan Logo

Şimdi de 'eldiven darbesi'

Taraf Gazetesi Ayışığı ve Sarıkız darbe planlarından sonra şimdi de Eldiven adı verilen darbe planını yayınladı

Eruygur Paşa’nın hazırladığı öne sürülen başarısız Ayışığı ve Sarıkız darbe planlarından sonra şimdi de Eldiven adı verilen üçüncü darbe planı ortaya çıktı. Bu planın bulunduğu yer olarak da emekli Orgeneral Şener Eruygur’un Fenerbahçe Orduevi’ndeki bilgisayarı adres gösterildi. Powerpoint sunumu haline getirilen darbe planının Emniyet’ten 6 gün içinde sızdırılıp Taraf gazetesinin eline ulaştırılması ve bu gazetede dün özel haber yayınlanması dikkat çekti.

5 bölümden oluşuyor

Eruygur’un emeklilik günlerinde hazırladğı belli olan Eldiven darbesi 5 bölüm ve 11 sayfadan oluşuyor. Birinci bölüm ”dahili mutabakatın sağlanması“ ikinci bölüm ”CMB Mutabakatının sağlanması“, üçüncü bölüm ”yıpratma“ dördüncü bölüm ”hazırlık ve geçiş“, beşinci bölüm ise ”TSK Türk halkı Projesi “olarak adlandırılıyor. Sarıkız ve Ayışığı’nın devamı olan yeni planın girişinde ”TSK içinde darbe planlarını destekleme“ bakımından uyumsuzluk olduğu belirtiliyor ve ”bu uyumsuzluğu aşmak için yapılacaklar“ art arda sıralanıyor.

Ecevit ve Demirel’in oluru

Eldiven darbesinin şeması, ilk adımın ordu komuta kademesinin ikna edilmesi, TSK içinde genel mutabakat sağlanması, Yüksek Askeri Şura’da uygun terfilerin yapılması olduğunu gösteriyor. 10’uncu Cumhurbaşkanı Sezer’in etkinliğinden istifade edilmesi planın vazgeçilmezi.... Sunumda tanınmış siyasetçilerin isimleri de geçiyor. “Yıpratma” adı verilen dosyada 9. Cumhurbaşkanı Demirel ile geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Bülent Ecevit’in isimleri de yer alıyor. Bu iki kişinin ’oluru’nun alınması gerektiği belirtiliyor. 4’üncü bölümde ise ekonomik gidişat, yolsuzluk, laiklik ile karşı taarruza geçilmesi ve milletvekillerinin ayrılması sağlanarak meclis aritmetiğinin değiştirilmesi planlanıyor. Bu işleme “parça koparma” adı veriliyor.


Yumruk indirme bölümü

Hükümet bir çok cepheden yıpratılıp AKP bölündükten sonra bu kez “Eldivenli Yumruk” aşamasına geçiliyor. Bu aşama, şemada “Dönüş Mümkün Değil” sözüyle ifade ediliyor. Askeri müdahaleyi tanımladığı anlaşılan bu noktadan sonra yapılacaklarsa şöyle sıralanıyor: Anayasa, Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu değiştirilecek. Eğitim, Milli Güvenlik stratejileri ve dış politika yeniden şekillendirilecek. Tutuklanan ATO Başkanı Sinan Aygün’ün adı ise Eldiven darbe planında açıkça yer alıyor. Bu soru, Aygün’e gözaltına soruldu. Cevabı ise “Belgede adımın geçtiğini ilk kez görüyorum” oldu.




Haberin Devamı