Gazete Vatan Logo
Magazin Şimdi bedensel ve ruhsal olarak çok mutluyum

Şimdi bedensel ve ruhsal olarak çok mutluyum

Yaşadığı kilo problemlerine bir son vermek için bıçak altına yatan cemiyetin sevilen isimlerinden Eda Aşık, 14 ayda 61 kilo vererek bambaşka biri oldu. Eda Aşık, bu süreçte yaşadıklarını Şamdan Plus’a anlattı

Şimdi bedensel ve ruhsal olarak çok mutluyum

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün eski başkanlarından, ünlü işadamı Metin Aşık ile cemiyet hayatının sevilen isimlerinden Hülya Aşık’ın kızları Eda Aşık, çocukluğundan beri yaşadığı kilo sorunlarına çare bulabilmek için 14 ay önce ameliyat masasına yattı. Ameliyattan sonra hayata bir bebek gibi yeniden başladığını söyleyen Aşık, bu süreçte 119’dan 58 kiloya düşmüş. Eskiden kendisini tanıyanların, artık tanımakta zorlandığını söyleyen Eda Hanım, en büyük desteği minik kızı Masal’dan görmüş. Masal’ın söylediği “Sen dünyanın en güzel annesisin” sözünün çektiği tüm sıkıntıları unutturduğunu söyleyen Eda Aşık ile Bodrum’da buluştuk, ameliyat sürecinden bugüne dek yaşadıklarını dinledik.

Eda Hanım, mide küçültme ameliyatı olarak fazla kilolarınızdan kurtuldunuz. Ameliyata karar vermeniz nasıl oldu anlatır mısınız?

Çok küçük yaşlardan beri birçok rejim tecrübesi yaşayıp, bir şekilde başarısız oldum. Son zamanlarda fiziksel olarak ve sağlık olarak çok fazla sıkıntı yaşamaya başlamıştım. Sonunda karar verdim ve ameliyat masasına yattım.

Haberin Devamı

Endişeleriniz, korkularınız var mıydı?

Tabii ki ameliyatla ilgili çeşitli endişelerim vardı. Benim için uzun ve bilmediğim bir süreç başlıyordu. Ama doktorlarım Prof. Dr. Ahmet Türkçapar, Prof. Dr. Mehmet Ali Yerdel ve Dr. Ozan Şen, bu süreçte hep yanımda oldular. Ama öte yandan da, istediğim hayata kavuşacağım için çok mutluydum.

Kaç ayda, ne kadar kilo verdiniz?

14 ay oldu ameliyat olalı, toplamda 60 kilo verdim.

Ameliyat nasıl geçti ve sonraki süreçte nasıl beslendiniz?

Ameliyatım çok başarılı geçti. Ameliyat sonrası tıpkı yeni doğmuş bir bebek gibi, yeni bir hayata başlıyorsunuz. Hastanede kaldığım günlerde serum aldığım için sadece su ve elma suyu tükettim. Eve çıktığımda da önce çorbalarla beslenmeye başladım. Ardından pürelere geçiş yaptım. Daha sonra da katı gıdalar olmak üzere her şeyi yemeye başladım.

Şimdi nasıl besleniyorsunuz ve spor yapıyor musunuz?

Şimdi her şeyi küçük porsiyonlar halinde tüketebiliyorum. Ara sıra küçük kaçamaklar bile yapıyorum! Ama tabii ki çok dikkat ediyorum. Doktorlarım, ameliyat olmadan önce bana çok güzel bir şey söylemişlerdi: “Bu ameliyat altın bir anahtar, bu anahtarı kullanmayı çok iyi öğrenmelisin ve hiç kaybetmemelisin.” Hep bu sözler aklımda. Yani buna güvenip eğer, bir beslenme ve egzersiz planı oluşturmazsanız, hepsini olmasa bile, büyük bir kısmını geri alabilirsiniz. Ben ilk başlarda çok spor yapmadım. Eskiden spor yapmaktan hiç zevk almıyordum. Ama şu an sporu büyük bir zevkle yapıyorum.

Haberin Devamı

Bu ameliyatı olmak isteyen ama cesaret edemeyenlere ne önerirsiniz?

Bu kararı tamamen kendi isteğinizle almanız gerekiyor. İyi bir doktor ekibiyle yola çıkan herkesin cesaret edebileceğine inanıyorum. Ameliyat olmak isteyenlerin bir endişesi de, hızlı kilo verdikten sonra ciltte meydana gelebilecek sarkmalar.

14 AYDA TOPLAM 61 KİLO VERDİM!

Ameliyat sonrası tıpkı yeni doğmuş bir bebek gibi, yeni bir hayata başlıyorsunuz.

Her şeyi küçük porsiyonlar halinde tüketiyorum. Arada kaçamaklar bile yapıyorum!

ARKADAŞLARIM ARTIK “DAHA FAZLA KİLO VERME” DİYORLAR

Haberin Devamı

Vücudunuzda deformasyon sorunu yaşadınız mı?

Tabii ki bu kadar büyük kilo kayıplarında vücutta birtakım deformasyonlar oluyor. Ama inanın artıları eksilerinden çok daha fazla. Beslenme, spor ve masajın hepsi bir bütün... Ve bunları düzenli olarak uygulayarak sorunları minimuma indirebiliyorsunuz.

Zayıfladıktan sonra kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

Bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı ve mutluyum.

Eskiden giyemediğiniz, içinizde kalan bir şeyler var mıydı? Hangi parçaları eklediniz yeni gardırobunuza?

Sanırım işin en keyifli kısmı bu (gülüyor)... Tabii ki baştan sona değişti gardırobum ve değişmeye devam ediyor. Özgürce giyinip çıkabilmeyi çok sevdim.

Kızınız Masal ne diyor bu inanılmaz değişiminize?

Masal, bu değişimden çok mutlu. Bana sürekli, “Sen dünyanın en güzel annesisin” diyor...

Çevrenizdeki insanların tepkileri nasıl? Sizi tanımayan oluyor mu?

Yakın çevrem dışında beni kimse tanımıyor artık (gülüyor)... Eskiden “Merhaba, nasılsın?” sorusundan sonra, “Kilo ver” diyen insanlar, şimdi artık “N’olur daha fazla kilo verme” diyorlar.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl bir mağaza açtınız, ancak bir süre sonra kapattınız. Sevmediniz mi mağazacılığı?

Evet, gecen yıl bir dekorasyon mağazası açtım. Maalesef işler planladığımız gibi gitmedi. Ürünlerimizi doğru lokasyonla buluşturamadık. O yüzden kapatmak durumunda kaldım. Ama yine de benim için çok keyifli bir deneyim oldu.

AŞK, HAYATIN İÇİNDE OLMASI GEREKEN ÖNEMLİ BİR RENK...

Yeniden iş hayatına geri dönüyorsunuz. Neler yapacaksınız? Biraz yeni işinizden bahseder misiniz?

Evet, tekrar iş hayatına dönüyorum. Sanırım bu kez biraz daha garantici davranmak durumundayım. Aile şirketimizde yönetici olarak çalışmaya başlıyorum.

Kızınız ve ailenizle mutlu bir hayatınız var. Peki, ‘aşk’ hayatınızın neresinde?

Aşk, hayatın içinde olması gereken önemli bir renk elbette. Akışına bırakıyorum, ama sanırım artık daha kontrollü davranıyorum.

Bekar anne olmak nasıl? Eski eşinizle kızınızın bakımıyla ilgili nasıl bir iş bölümü var?

Bekar olmak ya da olmamak fark etmez... Anne olmak, dünyadaki en güzel duygu. Ben hamile kaldığım günden itibaren yalnızca Masal’ı düşündüm. “Evli kalır mıyım, ayrılır mıyım” diye hiç düşünmedim. Sadece anne-baba olarak hayat boyu yerine getirmemiz gereken görevlerimiz ve sorumluluklarımızın olması gerektiğini düşündüm. Masal, bugüne kadar çok büyük bir sevgiyle büyüdü. Annem, babam ve ağabeyim hep başımızda oldu. Eski eşimle zor günler geçirdik. Bir şeylerin yerine oturması zaman alıyor. Ama şimdi ikimiz de sorumluluklarımızın farkındayız.