Gazete Vatan Logo

Silopi'de ölen kişilerle ilgili şok iddia

Silopi'de ölen kişilerle ilgili şok iddia

Silopi'de 10 saat devam eden olaylarda ölen kişilerin olaylarla ilgili olmayan sivil vatandaşlar olduğu iddia edildi.

Silopi'de sabah karşı çıkan ve 17 yaşındaki Mehmet Hıdır Tanboğa, 58 yaşındaki Hamdin Ulaş ve 27 yaşındaki Kamuran Bilin'in hayatını kaybettiği, 2'si polis 7 kişinin de yaralandığı olaylar 10 saat devam ettikten sonra akşam saatlerinde sona erdi. Polis, gün boyu bulunduğu Başak ve Barbaros Mahallesi'nden akşam saatlerinde çekilirken, ilçe merkezinde aldığı geniş güvenlik önlemlerini sürdürüyor.

8 EVDE YANGIN ÇIKTI

Olaylar nedeniyle evlerine çekilen mahalle halkı yavaş yavaş evlerinden dışarıya çıkarken, kazılan hendeklerin kapanmadığı görüldü. Yaşanan olaylarda 8 evde yangın çıktığı belirtildi. Bu arada çocuklar çatışmalardan arta kalan boş kovanları bir araya topladı. Çatışmalar sırasında bir çok eve de kurşunların isabet ettiği saptandı.

ÖLENLERİN OLAYLARLA İLGİSİ YOK İDDİASI

Ölenlerden 3 çocuk babası olduğu öğrenilen Kamuran Bilin'in babası Cemal Bilin, oğlunun evinin kapısında bulunduğu sırada açılan ateşte öldüğünü söyledi. Hamdin Ulaş'ın yakınları da çıkan yangına müdahale etmek için evden çıktığı sırada vurulduğunu söyledi. Mehmet Hıdır Tonboğa'nın ise mahallede oynarken vurulduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı