Gazete Vatan Logo

Silopi'de göç yeniden başladı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde çatışmaların yeniden başlamasıyla vatandaşlar evlerini terketmeye başladı.

Silopi'de göç yeniden başladı

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Şırnak’ın Silopi ilçesinde operasyon başladı. Çok sayıda asker ve zırhlı aracın takviye edildiği ilçenin bir mahallesindeki siviller tahliye edildikten sonra, barikatlar top atışına tutuldu.
ÇOK SAYIDA AMBULANS SEVK EDİLDİ
Silopi’de 5 Nisan’da teröristlerin gerçekleştirdiği eylemin ardından ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Dün ve bugün çok sayıda asker ile aralarında tankların da bulunduğu zırhlı aracın takviye gönderildiği ilçede, operasyonun düğmesine basıldı. Bu çerçevede, teröristlerin barikat kurduğu ilçenin Barbaros Mahallesi’ndeki vatandaşlar tahliye edildi. Ardından, barikatlar top atışlarına tutuldu. Operasyon bölgesine çok sayıda ambulans sevk edildi.
Öte yandan, ilçe merkezinde sokaklara dökülen vatandaşlar, açık buldukları market ve bakkallara akın ederek, gıda stoklamak için alışveriş yaptı.

5 Nisan gecesi bir zırhlı polis aracına roketatarlı saldırı düzenlenmesinin ardından kentte ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberin Devamı

Olayda 1 polis şehit oldu, 5 polis de yaralanmıştı.

Rûdaw’ın edindiği bilgiye, gece boyunca kentte tank, top ve silah sesleri kesilmezken, günü ilk saatlerinde çatışmaların yaşandığı Barbaros ve Karşıyaka mahallelerinde halk evlerini terketmeye başladı.Önceki yasak döneminde çatışmaların en yoğun yaşandığı Cudi Mahallesi’nden de göç başladığı belirtiliyor.

Önceki yasaklar

Kentte daha önce 14 Aralık’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, 18 Ocak’ta saat 05.00 - 18.00 saatleri arası geçerli olmak üzere kaldırılmıştı. Valilik daha sonra sokağa çıkma yasağı kısmen kaldırmış, 21.30 ile 04.30 saatleri arasında uygulanmaya başlamıştı.

Nüfus 30 bin arttı

Şırnak kent merkezinde 14 Mart itibariyle sokağa çıkma yasağının başlamasıyla kent sakinlerinin çoğunluğu evlerini terkedip Silopi’ye yerleşmişti. Böylelikle Silopi’nin nüfusunun 30 bin dolayında arttığı belirtiliyor.

İlçede çoğu hanede birden fazla aile kalıyor. Yasak ve çatışmaların yeninden başlamasıyla evlerini terketmek zorunda kalan insanlar nereye gideceğini bilemiyor. Halk telaş içinde marketlere akın ederek gıda stoğu yapıyor.

Haberin Devamı

İpekyolu üzerinde kamyon kasasında bazı insanların ilçeyi terketmeye çalıştığı görüldü.