Gazete Vatan Logo

Siloda can pazarı!

GAZİANTEP’te iskelenin çökmesi sonucu 20 metre derinlikteki siloya düşen 5 işçi, nefes kesen bir operasyonla yaralı olarak kurtarıldı.

Sabah saatlerinde Gaziantep 4’üncü Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Özmermer Un Fabrikası’nın inşaatında silo yapımında çalışan işçiler, iskelenin çökmesi sonucu yaklaşık 20 metreden silonun içine üştü. Olay yerine çok sayıda ambulans, arama kurtarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İnşaat alanında polisin güvenlik önlemi almasının ardından, işçileri mahsur kaldıkları yerden çıkarmak için olay yerine vinç getirildi. Kurtarma ekiplerinin vinçle çıktığı inşaatta mahsur kalan işçiler 35 yaşındaki İbrahim Vural ile ağabeyi 38 yaşındaki Mehmet Vural, 32 yaşındaki Selami Aslan ile ağabeyi 35 yaşındaki Yılmaz Aslan ve 30 yaşındaki Vedat Öner yaklaşık 1.5 saat süren operasyonla bulundukları yerden tek tek çıkarıldı.
Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çavuş da olay yerine gelerek çalışmaları izledi.

HAYATİ TEHLİKELERİ YOK

Bu arada olayı haber alan fabrika yetkilileri ile yaralı işçilerin yakınları kurtarma çalışmalarını izlerken, zaman zaman duygulandı. Yağmur ve soğuk hava nedeniyle kurtarma çalışmaları güçlükle gerçekleştirildi. Çıkarılan işçiler olay yerinde hazır bekletilen ambulanslarla Avukat Cengiz Gökçek, 25 Aralık ve Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Çamura saplanan bir ambulans ise işçiler tarafından itilerek bulunduğu yerden çıkartıldı. İlk müdahaleleri yapılan işçilerin vücutlarının çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi

Haberin Devamı