Gazete Vatan Logo

Silivri’den Meclis’e...

Silivri’den Meclis’e...

Ergenekon ve Balyoz davalarından dolayı Silivri Cezaevi’nde yıllarca tutuklu kalan ve hükümlü olarak hapis yatan dokuz isimden sekizi CHP’den adaylık için başvuru yaptı.

Genel Seçimler için belirlenen 7 Haziran tarihine üç ay kala siyasi partiler de aday adaylığı başvuruları neredeyse sona erdi. AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Halkların Demokratik Partisi’ne(HDP) başvurular biterken, Milliyetçi Hareket Partisi’nde başvurular 12 Mart’ta başlayıp 18 Mart’ta sona erecek. Aday adaylığı için bu yıl Balyoz ve Ergenekon davalarından dolayı Silivri Cezaevi’nde yıllarca tutuklu kalan ve hükümlü olarak hapis yatan, ardından ise Anayasa Mahkemesi’nin “hak ihlali” kararıyla tahliye edilen çok sayıda isim de bulunuyor. İşte o isimler:

- Gazeteci-Yazar Tuncay Özkan: Ergenekon davasından 6 yıl cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Özkan CHP İzmir'den Aday adayı oldu.

- Teğmen Mehmet Ali Çelebi: Ergenekon davasında 4.5 yıl tutuklu kalan Çelebi, Ankara’dan milletvekili aday adayı oldu.

- Emekli Albay Dursun Çiçek: Ergenekon ve Balyoz davalarından yargılanan ve 5 yılı aşkın süre tutuklu bulunan emekli albay Dursun Çiçek İstanbul 2. bölgeden CHP aday adayı oldu.

Haberin Devamı

- Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay: CHP İzmir Milletvekili Balbay, tekrar milletvekili olmak için İzmir ikinci bölgeden aday adayı oldu. Balbay, Ergenekon davasında 4 yıl 277 gün tutuklu kalmıştı.

- Emekli Korgeneral Engin Alan: MHP’den tekrar aday adaylığı için başvuruda bulunacak Alan’ın Balyoz davasında aldığı ceza Yargıtay’ca onandı. AYM’nin ise yeniden yargılama kararı verdiği Alan’ın sicil kaydı kalkmazsa adaylığının tehlikede olduğu ifade edildi. Alan’ın avukatı Ayhan Nacak ise sorunun Adalet Bakanlığı Adli Sicil Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduklarını ve sorunun kısa sürede aşılacağını belirtti.

- Emekli Kurmay Albay Ahmet Küçükşahin: Balyoz davasında 3.5 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Emekli Kurmay Albay Küçükşahin Malatya’da milletvekili aday adayı oldu

- Emekli Albay Zafer Arısoy: Balyoz’da tutuksuz yargılanan ve beraat eden sanıklardan Arısoy, CHP’den Isparta aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

- Emekli Albay Tülay Delibaş: Balyoz davasında 16 yıl hapis cezası alınca, yurt dışına kaçan Yargıtay kararı bozunca da beraat eden Delibaş, CHP Ankara 1.bölgeden aday adayı oldu.

- İlhan Cihaner: Ergenekon’dan 4 ay tutuklu kalan CHP Denizli Milletvekili Cihaner, İstanbul 3. Bölge aday adayı.