Gazete Vatan Logo

Silivri’de olaysız gün!

Dünkü duruşma erteleme nedeniyle sakindi

Çıkan olaylar nedeniyle ertelenen Ergenekon davasının dünkü duruşması sakindi. Sanıkların tamamı, savcının mütalaasının geri çekilmesini istedi.

Ergenekon davasının 283. duruşması dün Silivri’de yapıldı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, gazeteci Tuncay Özkan ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin’in de aralarında bulunduğu 47 sanık katılırken, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’ gelmedi.

Başkan uyardı

Duruşma başlarken mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese, “İzleyiciler sessiz sessiz izlemek zorundalar. Eğer aykırı hareket ederlerse gereğini yapmak zorunda kalırız” diyerek uyarıda bulundu. Sanık Dursun Çiçek’in avukatı İrem Çiçek, mahkemenin aleniyet ilkesine aykırı davrandığını söyledi. Bunun üzerine Özese, “Boş koltuklara izleyici alalım” dedi. Konuşmaların kısa tutulmasını isteyen mahkeme başkanı, talep dışı konuşan sanıkların mikrofonlarını kapattı.

Tutuklu CHP Milletvekili Mehmet Haberal, 8 Nisan’daki olayları hatırlatarak, “Mahkeme millet adına yargılama yaptığını söylüyor. Vatandaşlarımızın ve milletvekillerimiz neden tutuklu olduğumuzu öğrenmek için geliyorlar” dedi.

CHP’li 15 milletvekili geldi

15 CHP milletvekili de dün duruşmaya izleyeci olarak katıldı ve bir basın açıklaması yaptı. CHP’li vekiller hakkında önceki duruşmada yaşanan olaylar nedeniyle savcılık soruşturması açılmıştı.

Balbay: Örgüte organ nakli mi yaptınız?

Söz alan tutuklu sanık CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ı, mahkeme başkanı sık sık konuşmasına dikkat etmesi için uyardı. Balbay, “Dünyanın hiçbir yerinde mahkeme girişine barikat kurulmaz. Bu salonda izleyicilerle göz teması kurmamız imkansız. Gelen ziyaretçileri ve milletvekili arkadaşlarımı görmek için dürbün talep ediyorum” dedi. Balbay’ın, “Dava dosyasında bulunan bir belgede örgütün 6 organı olduğu yazıyor diğerin de 8 organı olduğu belirtiliyor. Bunu Mehmet Haberal Hoca’ya ‘Organ nakli mi yaptınız? diye sordum” şeklindeki sözleri gülüşmelere neden oldu.

Haberin Devamı