Gazete Vatan Logo

Silivri'de korkutan patlama

Silivri'de doğalgaz hattında meydana gelen patlama sonucu yangın çıktı. İBB yaptığı son açıklamada yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Silivri'de korkutan patlama

Gazitepe Mahallesi'ndeki tarlaların bulunduğu bölgeden geçen doğalgaz ana iletim hattında, henüz belirlenemeyen bir sebeple patlama meydana geldi. Patlama sonrası hatta yangın çıktı.
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine, Avcılar, Mimarsinan, Çatalca ve Silivri itfaiye gruplarından 12 araç ile 45 personel sevk edildi.
Güvenli noktada bekletilen itfaiye ekipleri, yangının çevreye yayılmaması için müdahale ediyor.
Patlamanın İGDAŞ boru hattında yaşanmadığı öğrenildi.
İBB AÇIKLAMA YAPTI

İBB tarafından yapıılan açıklamada; "Silivri Kadıköy Mahallesi Akören-Kadıköy yolu üzeri doğalgaz boru hattındaki yangın söndürüldü. Soğutma çalışmaları devam ediyor." denildi

SİLİVRİ BEDELİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar yaptığı açıklamada, "Güvenlik araçları burada. Şu anda gazın çıktığı görüntüsünü görüyoruz. Kontrol altına alınmış görünüyor. Güvenlikle kontrol altına alınmış. Herhangi bir can kaybı yok. Yerleşim yerlerine kesinlikle uzak. Tehlikeli bir durum görünmüyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI: KESİNTİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, İstanbul'un Silivri ilçesi Gazitepe Mahallesi kırsalındaki patlamaya ilişkin, "Gerekli tedbirler alınmış olup, ülkemizin iletim sistemi doğu arz kaynaklarından beslenmek suretiyle hiçbir bölgemizde herhangi bir gaz kesintisi söz konusu olmayacaktır" açıklamasında bulundu.

BOTAŞ Gaz Kontrol Merkezinden gerekli hat vanalarına müdahale edildiği vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:
"Bölgedeki vanalar kapatılmış ve gaz akışı durdurulmuştur. Yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmalarının ardından ivedilikle tamir çalışmalarına başlanacaktır. Bu süre zarfında gerekli tedbirler alınmış olup, ülkemizin iletim sistemi doğu arz kaynaklarından beslenmek suretiyle, hiçbir bölgemizde herhangi bir gaz kesintisi söz konusu olmayacaktır."

Haberin Devamı