Gazete Vatan Logo

Şili, tarihinin en büyük yangın felaketini yaşıyor!

Şili tarihinin en kötü orman yangınlarından birini yaşıyor. Kasım 2016'dan beri devam eden yangınlar ülkenin güneyindeki Santa Olga kasabasını kül etti. Faciada şu ana kadar 10 kişi hayatını kaybetti.

Şili, tarihinin en büyük yangın felaketini yaşıyor!

Şili'nin başkenti Santiago'nun 360 km güneyinde bulunan Maule bölgesindeki Santa Olga kasabasında yaklaşık 1000 ev ile okul, revir ve dükkanlar kül oldu.

Kasabada yaşayan 6 bin kişi yangın nedeniyle evlerini terk ederken, enkazların altından son olarak 1 kişinin cesedi çıkartıldı.

Yetkililer kasımdan beri yangınlar nedeniyle aralarında polis ve itfaiyecilerin de olduğu toplam 10 kişinin öldüğünü belirtiyor.

'SONU OLMAYAN BİR KABUS'

Komşu kasaba Constitucion'un belediye başkanı Carlos Valenzuela "Bu çok ciddi bir durum. Sonu olmayan bir kabus. Herşey kül oldu. Kimse Santa Olga'nın başına gelecekleri hayal edemezdi. Yaşadığımız şey Dante'nin Cehennem'i gibi. Son depremin yaralarını sarıyorduk ancak bu trajedi herşeyi mahvetti" dedi.

'İlahi Komedya', Dante tarafından 14. yüzyılın ilk yarısında yazılmış, İtalyan edebiyatının en meşhur epik şiiri ve dünya edebiyatının önemli bir başyapıtı.

Dante, İlahi Komedya'da Cehennem, Araf ve Cennette geçen bir seyahati hikâyenin kahramanı da olan kendisinin ağzından anlatır.

Haberin Devamı

160 BİN HEKTAR ORMAN YOK OLDU

Ülkenin orta ve güney kesiminde etkili olan, sıcak hava, kuraklık ve güçlü rüzgarlarla yayılan alevler 160 bin hektarlık ormanlık alanı kül etti.

Binlerce itfaiye görevlisi ara vermeden havadan ve karadan alevleri kontrol altına almaya uğraşıyor.

'ÜLKE TARİHİNİN EN BÜYÜK ORMAN FELAKETİ'

Yangınlar nedeniyle acil durum ilan eden, askerleri facia bölgesine gönderen Devlet Başkanı Michelle Bachelet de 'ülke tarihinin en büyük orman felaketi' olarak nitelediği olay yüzünden uluslararası yardım talebinde bulundu.

RUSYA VE ABD YANGINLA MÜCADELE UÇAKLARINI GÖNDERDİ

ABD de 73 bin litre kapasitesi olan dünyanın en büyük yangınla mücadele uçağı 'Süper Tanker' Boeing 747-400 tipi uçağını dün Şili'ye gönderdi.

Bachelet, Rusya'nın gönderdiği 'Süper Tanker' uçağını da kabul ettiklerini açıkladı.

İçişleri Bakanı Mahmud Aleuy sıcak hava ve güçlü rüzgarların önümüzdeki günlerde de süreceğini açıkladı.