Gazete Vatan Logo

Şile açıklarında battı 11 mürettebat kayıp

Gemlik’ten aldığı demir cevheri yükünü Karadeniz Ereğli’ye götüren 78 metre uzunluğundaki “Bilal Bal” isimli gemi bilinmeyen bir nedenle battı

Şile açıklarında battı 11 mürettebat kayıp

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, önceki sabah saat 04.25’te “Artur” isimli gemiden Şile açıklarında üzerinde “Bilal Bal” yazılı can salı ve filika görüldüğü ihbarı üzerine harekete geçti. Kıyı Emniyeti’ne ait 3 bot ve bir Sahil Güvenlik botu bölgeye sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler yüzeyde “Bilal Bal” yazılı can simidi ile “Orapin 4” yazılı şişme can salı buldu. Bunun üzerine geniş çaplı arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Arama çalışmaları tüm hızıyla sürerken Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, “78,5 metre boyunda BİLAL BAL isimli gemiden sabah saatlerinde tehlike sinyali alınmıştır. Şile’nin 7 mil açığında sinyal alınmış olup gemiye ve personele ulaşılamamıştır. Gemide Türk vatandaşı olan 11 mürettebat vardır. Yapılan arama faaliyetlerinde, Şile sahiline 7 mil mesafede ve 88 metre derinlikte battığı tespit edilen gemiye ait olduğu değerlendirilen can simidi, can salı, filika ve lastik kurtarma botu bulunmuştur” denildi.

Sahibinin oğlu da gemideydi

Haberin Devamı

Gemide kaptan Refik Telci, İkinci Kaptan Cüneyd Yedican, Başmühendis Ali Doğan, İkinci Makinist Hüsamettin Yazıcı ile gemiciler Mert İlkmen, Nihat Küçük, Nedim Alicem, Sabri Yıldırım, Engin Selçuk, Vedat Odabaşı’dan oluşan 10 kişilik mürettebat bulunuyordu. Batan gemide bulunan Nihat Küçük’ün geminin sahibi olduğu ve aynı zamanda oğlu Aşkın Küçük’ün de aynı gemide bulunduğu öğrenildi.