Gazete Vatan Logo

Silahlı gruplar çıkana kadar operasyona devam

“Tekrar çatışmasızlık dönemine girelim” çağrılarına Başbakan Davutoğlu, “Silahlar bırakılana, silahlı gruplar Türkiye’yi terk edene kadar bu operasyonlar devam edecek” diye yanıt verdi. Davutoğlu, “Kendimizi de evlatlarımızı da feda etmeye hazırız” dedi

Silahlı gruplar çıkana kadar operasyona devam

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün TOBB’da “Teröre Karşı Sivil İnisiyatif” toplantısına katıldı. 8 STK’nın organize ettiği toplantıda konuşan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Tekrar çatışmasızlık dönemine girelim” çağrısına da yanıt verdi. Davutoğlu, Türkiye’nin geleceğine darbe vurmak isteyen şer odaklarının birden eş zamanlı harekete geçtiğini anlattı. Yapılan operasyonun adını ‘Huzur ve Demokrasi Operasyonu’ diye anan Davutoğlu, özetle şöyle konuştu:

‘Eğer çekilmekse...’

“Çözüm sürecinden bahsedenlere, çözüm sürecini istismar ederek alanda vatandaşlarımıza gününü dar edenlere şimdi söylüyoruz: Çözüm süreci konusunda bizim irademiz sabitti, hâlâ sabittir. Süreci istismar edilerek, eğer polislerimiz evlerinde şehit edilecekse, eğer esnafımız, Doğu-Güneydoğu’daki kardeşlerimiz haraç baskısı, kepenkleri kapatma baskısı altında olacaklarsa biz böyle bir çatışmasızlığı kabul etmeyiz. Ama eğer çatışmasızlıktan kastettiğiniz, 2013’ün Mayıs ayında söylediğiniz gibi silahlı unsurların Türkiye’den çekilmesiyse, bütün silahların bırakılmasıysa, Türkiye’nin dağın tepesinin sadece oraya giden aziz çiftçilerimizin, köylülerimizin yaylaları olarak ve bütün vatandaşlarımızın, yurt dışından gelen turistlerin dolaştığı yaylalar olması ise işte o zaman çatışmasızlık, silahları bırakma, çözüm süreci bir anlam taşır.”

Haberin Devamı

‘Ham hayal’

“Silahlar bırakılana, silahlı gruplar Türkiye’yi terk edene kadar ve DEAŞ terörü Türkiye’ye tehdit olmaktan çıkana kadar Suriye’de bu operasyonlar devam edecek. Kimse ham hayal görmesin. Soruyorum kendilerine; sizler bu milletin fertlerinin, vatandaşların oylarıyla TBMM’ye geldiniz. Silahlı bir mücadeleyi savunarak bir görev üstlenmediniz. Hangi Avrupa demokrasisinde ülkenin başkentinde parlamenterlik görevini yaparken ‘Aynı zamana sırtımızı silahlı terör örgütlerine dayadık’ deme cüretini gösterebilir. Artık bu ülkenin her santimetrekaresinde sadece ve sadece gücünü ve meşruiyetini halktan alan hükümetlerin emrindeki meşru güvenlik güçleri olacaktır.”

Haberin Devamı

‘Bekle-gör deseydik...’

“Böyle bir saldırı karşısında tereddüt etseydik, ‘bekle-gör’ diyerek zamana oynasaydık, ‘şimdi hükümet kurmakla görevliyiz, geçici hükümetiz’ deyip konuyu erteleseydik, emin olunuz bugünlerde Türkiye, tam bir kaosa sürüklenmiş, ekonomik faaliyetlerin tümüyle ilgili bir karamsarlık ümitsizlik hali doğmuştu.”

‘Evlatlarımızı feda ederiz’

“Allah bu millete bir daha şehit verme fedakarlığı yapacak şartlar getirmesin. Ama biliyoruz ki sizler ve bizler gerektiğinde bu vatan için, bu vatanın birliği için, bu milletin huzuru için gelecek nesillerin geleceğinin parlak olması için evlatlarımızı da kendimizi de feda etmeye hazırız. Bu fedakarlığı da dünya alem bilmeli. (Başbakan’ın konuşması alkışlar ve ‘Vur vur inlesin PKK dinlesin’ sloganları ile kesildi) Bu gönül ve yürek dolu duruşunuz sebebiyle teşekkürü bir borç biliyorum. Mesajınız tarihedir ve Rabbimizedir.”