Gazete Vatan Logo

Şıklığın adresi sahte kürk

Yeni sezonda rengarenk tasarımlar birbiriyle yarışadursun sahte kürklerin önlenemez yükselişi tüm vitrinleri sardı. Grafik desenler, canlı renkler, yükses sesli tonlar. Yoksa sizin hala sahte kürkünüz yok mu?

Şıklığın adresi sahte kürk

Fendi, SalvatoreFerragamo, Gucci, Versaceve Rodarte gibi ünlü markaların önünü 2016 sonbaharında açtığı sahte kürk modası iki sene içerisinde zirveye oturdu. Sonbahar - Kış 2018 sezonunun yükselen trendi herkesi etkisi altına aldı. Mesela Zadig&Voltaire’in kamuflaj desenli modeli ya da MinkPink’in muz sarısı sahte kürkü sezonda gözünüze kestirdiklerinizdense acele etmelisiniz.

Düz renkler

Özellikle yavru ağzı, krem rengi, kahve tonlarının yanı sıra kırmızı, fuşya gibi renkler de oldukça sıkça karşılaşılan unsurlar. Raey, AlessandraRich, emmaBrewin gibi tasarımcılar tek rengin gücüne inananlardan.

Grafik unsurlar

Çizgili, desenli sahte kürkler Whistles, Alice+Olivia gibi markalarda çok sevildi. Philosophy’nin tercihi gibi kısa modeller de elbiselerle muhteşem bir uyum içerisinde olduğundan dolayı tercih ediliyor.

Lüks keyfi

Zara ve MiuMiu’nun sahte kürkte atladığı seviye takdire şayan. Özellikle canlı renkler ve gösterişli takılarla bezenen modeller en çok satılan ürünlerden.

Diğer alanlar

Sahte kürk kullanımı kalpaklar, atkılar ve çantalarda da göze çarpıyor. Yine canlı renklerin varlığı unutulmadan.

Haberin Devamı

Tüy kadar hafif

İmitasyon kürklerle doğaya yüzünü dönen moda tüylere de kayıtsız kalmadı. Kuş kadar hafif hissetmek için fırfır ya da volanlar yerini tüylere bıraktı. Deri pantolon gibi sert malzemelerin üstüne alacağınız tüylü bir kazak, gece kıyafeti olarak seçeceğiniz tüy detaylı bir elbise ya da gece dışarı çıkarken seçeceğiniz mini bir etekte bulunan tüyler sizin hem vücut hatlarınıza kompliman yapacak hem de üzerinizdeyken sağladığı kolaylıkla ayaklarınızı yerden kesecek. Özellikle Marchesa’nın elbiseleri, Christopher Kane’in tüy detaylı etek ve ayakkabıları, Marni’nin tüy detaylı desenli elbiseleri, AliceOlivia’nın mini etekleri, hatta Alexander McQueen’in boyunlukları ile Ugg’ın tüy detaylı montları belgesel keyfini sokağa, partiye, işe taşımanıza neden olacak.

Sahte kürk alırken dikkat!

- Yumuşaklık hissi çok önemli. Ne kadar yumuşaksa o kadar iyi bir kalite sahte kürk olduğunun kanıtı. Cildiniz de rahat edecektir.

Haberin Devamı

- Dayanıklılık diğer bir unsur. Daha giyerken üzerinizde tüy bırakıyorsa ürünü geri bırakın, yolunmuş tavuk gibi gezmek istemezsiniz.

- İçeriği iyi okuyun. İçindeki malzemeler, temizleme yöntemleri, dokusunu uzun süre korumasını yardımcı olan etiket yazılarına okumadan satın alma yapmayın.

Nasıl kombinlersiniz?

- Skinny Jean ile kombinleyin. Kürk, bol kesimli, hatta bir nebze oversize bir parçadır. Bu nedenle alt bedeni mümkün olduğunca dar kesim, üstümüze tam oturan parçalarla tamamlarsak proporsiyonunuz dengelenmiş olur.

- Bere kullanının. Spor ve cool bir görüntünün detaylarından biri…

- Peluş kürk bir kaban ya da kürk ceket sizin için fazla iddialıysa üzülmeyin. Kürk detayları bu kış her yerde göreceğiz. Yalnızca suni kürk kabanlarda değil sweatshirt, kazak gibi üst giyim ürünlerinde de sıkça rastladığımız kürk detaylar, daha sportif görünümleri anında daha şık ve casual bir görünüme sokabiliyorlar.

- Birkaç kıştır sürekli karşımıza çıkan peluş kürk kalpaklar, kürk ponponla hareketlenen bereler, peluş kürk boyunluklar kürkün en sık karşımıza çıktığı aksesuarlar. Tüm kombininizle maksimal bir görünüm sunmak istiyorsanız, peluş çanta modellerine de göz atın.

Haberin Devamı

- Karmaşıklığın sizi tutup düze çıkaracağı yol bu sene patchwork seçimlerden geçiyor. Yolu kürkle kesişen, farklı renklerin gündeme geldiği modelleri daha nötr ve sade kombinlerde tercih edebilirsiniz.

- Detayların önemi gün geçtikçe artıyor. Detay kürkten ibaret ise daha da önem kazanıyor. Sıcaklık düşüşü kombinlere sıcaklık veren ayrıntılar katıyor. Bu katmanda monların şeritlerine kürk görünümlerini işliyor. Gündelik stiller için kolay seçim, şık kombinlerinde sportif yüzü olarak değerlendirilebilir.