Gazete Vatan Logo

Sıkıysa İstanbul trafiğinde kullan

Google’ın insansız aracı 1 milyon km. yol yaptı, artık düzenli bir şehir trafiğinde bile güvenli bir şekilde yol alıyor. İstanbul trafiğine dayanır mı orası meçhul...

Yayaya dikkat ediyor

2011 yılında göreve başlayan Google CEO’su Larry Page, yaratıcı teknolojilere öncü olacak projelerine ek olarak ‘sürücüsü olmayan otomobil’i üretti. Lexus RX450h model araca yerleştirilen Google teknolojisi sayesinde araç 1 milyon kilometre şoförsüz hareket ediyor. Sürücü hatasını sıfıra indirmek için 24 sensör cihazıyla donatılan araç, yoldaki yaya ve bisikletliyi görerek yol veriyor.

Engellilere müjde

Yeşil ışık yandığında, karşı yolun araçlarına çarpmamak için 1.5 saniye daha bekleyen araç, trafikte güvenliği arttıracak. Page, halkı araçlarıyla yaptıkları keyifsiz seyahatlerden kurtarmanın yanında engelliler ve alkollü kişiler gibi kendi başlarına araç kullanamayacak durumda olanlara da ulaşım imkanı sunmayı amaçladıklarını belirtti.

2012 yılında California’da sürücüsüz araç kullanımına izin veren yasa tasarısı için girişimde bulunan Google şirketi, Senato’dan onay almıştı.



Haberin Devamı