Gazete Vatan Logo

Sıkışık trafikte ‘dur kalk’ı kendi yapıyor

Mercedes-Benz’in yeni SUV modeli GLC, Ekim’de satışa çıkacak. Dünyada 650 bin adetten fazla satılan GLK modelinin yerini alan yeni GLC, Mercedes’in GLE ve GLE Coupe’den sonra bu yıl tanıttığı üçüncü SUV modeli olma özelliğini taşıyor. GLC, yuvarlak hatlı tasarımı ve coupe görüntüsüyle öne çıkıyor. GLC, Eco, Comfort, Sport, Sport+ ve Individual olmak üzere 5 farklı sürüş karakteri sunarken, sürücü yol şartlarına göre seçim yapabiliyor.

GLC, ‘Akıllı Sürüş’ konseptinin bir parçası olarak C, E ve S Serisi araçlarda sunulan teknolojik sistemlere sahip. GLC’de; sürücünün yorgunluğunu tespit ederek uyaran Konsantrasyon Kaybı Yardımcısı, arkadan çarpma risklerini azaltan Çarpışma Önleme Yardımcısı, trafik sıkıştığında otomatik olarak dur-kalk yapmasını sağlayan otopilot, olası kazayı algılayan ve yolcuları kazayı en hafif şekilde atlatmaya hazırlayan Pre-Safe gibi ekipmanlar yer alıyor.

3 farklı motor seçeneği

GLC’de yer alan ECO start/stop fonksiyonuna sahip motorlar GLK’ya göre yüzde 19’a varan yakıt tasarrufu sağlıyor. GLC, 211 beygir güç üreten 2.0 lt benzinli 250 4MATIC, 170 beygirlik
2.1 lt dizel 220 d 4MATIC ve 2.1 lt 204 beygir gücünde dizel 250 d 4MATIC olmak üzere üç farklı motor seçeneğiyle satılacak.

Haberin Devamı