Gazete Vatan Logo

Şikeye Kıbrıs çıkarması parolası

Şike soruşturmasının detayları da tek tek ortaya çıkıyor.

Türkiye’de deprem etkisi yaratan futbolda şike soruşturmasının detayları da tek tek ortaya çıkıyor. Şampiyonluk yolunda en kritik maçlardan biri olan Büyükşehir Belediyesi maçı öncesi, İbrahim Akın’ın teklifi kabul etmesi üzerine Başkan Yıldırım düğmeye bastı. Yönetici Yelkovan ise, “Ayşe tatile çıksın” diyerek operasyonun startını verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu İbrahim Akın’ın, Fenerbahçe maçı için gelen şike teklifini bir hocaya sorduğu ve sonrasında kabul ettiği iddiası çok konuşuldu. İddiaya göre, Akın, 31. haftada oynanan maç öncesinde “Gol atma, 100 bin dolar verelim” teklifi aldı. Teklifi bir hocaya danışan Akın, “Bana gol atmamam karşılığında 100 bin dolar teklif ediyorlar. Hocam eğer bu parayı alırsam günaha girer miyim, ne dersiniz?” diye sordu. Hoca ise Akın’ın şikeyle ilgili bu sorusuna, “Sorun olmaz” dedi. Akın’ın teklifi kabul etmesinin ardından, Aziz Yıldırım, Tamer Yelkovan’ı çağırarak ödeme talimatı verdi. Talimat üzerine Şekip Mosturoğlu’nu arayan Yelkovan’ın seçtiği şifre ise oldukça ilginçti. Yelkovan Mosturoğlu’na, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın başlama şifresi olan “Ayşe tatile çıksın”ı kullandı. Etiler’de bir restaurantta yapılan buluşmada para dolu poşeti aldı. Maçı Fenerbahçe 2-0 kazandı. Futbolcu Can Arat’ın, “Zaten bize bir maça yatın demedikleri kaldı kulüpten” sözleri dinlemeye takıldı. Polis yaptığı araştırmada Akın’ın fetva aldığı hocanın cin çıkartıp, büyü yapma işleri ile uğraşan biri olduğunu belirledi.

Operasyonu Şekip Mosturoğlu sızdırdı

Operasyonunun Pazartesi günü sabah erken saatlerde gerçekleştirileceği ancak operasyon bilgisinin sızması nedeniyle erkene alındığı öne sürüldü. İddiaya göre, Fenerbahçe As Başkanı Şekip Mosturoğlu operasyondan haberdar oldu ve Cumartesi gecesi Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ’ı arayarak, “Kulüple ilgili önemli bir konu var. Toplantı yapmamız lazım” dedi. Bu sözler üzerine polis, bilgi sızması olduğunu anladı ve operasyonu 1 gün erkene aldı.

Polisin plaka oyunu

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı takibe alan polisin, operasyonun deşifre olmaması için inanılmaz manevralar yaptığı ortaya çıktı. Mayıs ayında Yıldırım’ı takip eden bir sivil polis aracı, Yıldırım tarafından fark edildi. Yıldırım, yakın çevresindeki kişilerden plakanın kime ait olduğunun öğrenilmesini istedi. Kendilerinden şüphelenildiğini anlayan polis ekibi ise durumu “araç yandı” şifresiyle merkeze bildirdi. Merkezdeki görevliler de plakayı hemen polis kayıtlarından düşürdü ve resmi plakayı kamufle etti. Yıldırım, takiptekilerin polis olduğunu anlamadı. ancak bu yaşananlar polis tarafından doğrulanmadı.

‘Toroğlu’nu kovdurdum’

Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu ’nun Lig TV’den Yıldırım ’ın talimatıyla ayrıldığı iddia edildi. Yıldırım’ın polisin teknik takibine takılan bir telefon konuşmasında, “Erman Toroğlu’nu ben kovdurdum. Daha farklı şeyler mi yapayım? ” dediği öne sürüldü. Erman Toroğlu ise suç duyurusunda bulundu.

‘Cüneyt Çakır’ı bana yollayın’

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe’nin İnönü Stadyumu’nda Beşiktaş’ı 2-4 yendiği karşılaşmayı yönetecek hakemi de belirlediği öne sürüldü. İddiaya göre, maça hakem Bülent Yıldırım ’ın atandığını öğrenen Yıldırım, MHK’ye baskı yaparak Cüneyt Çakır ’ın atanmasını istedi. İsteğinin yerine getirilmesinin ardından da, “Cüneyt Çakır ’ı bana yollayın ” diye telkinde bulunduğu ve buluşmanın polis tarafından görüntülendiği öne sürüldü. Ancak buluşmanın yapılıp yapılmadığı doğrulanmadı.

Korcan’ın yediği gollerin parasını ciple ödemişler

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’dan talimat alan yönetici İlhan Ekşioğu ’nun, menajerler Abdullah Başak ve Yusuf Turan aracılığı ile Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay ’a gol yemesi için şike teklif ettiği ve 55 bin euro gönderdiği iddia edildi. İddiaya göre, para menejerler tarafından Korcan’a verilmedi. Bunun üzerine devreye Fenerbahçeli yöneticiler girdi ve Korcan’a Nissan Qasqai marka bir jeep alındı. Genç kalecinin otomobil satın alınırken çekilmiş kamera görüntüleri olduğu öne sürülüyor. Yine Ekşioğlu’nun, şikeyi ayarlamakta başarılı olduğu için Başak ’ın oğluna Mini Couper otomobil hediye ettiği ve otomobili Başak’ın, kız kardeşinin üzerine yaptığı öne sürüldü. Mini Cooper’a el konuldu.

Şike parası bagajda...

Fenerbahçe’nin 6-0 kazandığı Ankaragücü maçında da şike yapıldığı öne sürüldü. İddiaya göre, Fenerbahçe’nin emekli masörlerinden Mehmet Yenice, şike için devreye girdi. Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu’dan 300 bin dolar alan Yenice ayarlamalar için Ankara’ya gitti. Ancak Fenerbahçe maçı farklı kazanınca Ekşioğlu’nun 400 bin doların yarısını geri istedi. İddiaya göre aldığı 300 bin doların 200 bin dolarını dağıtan Yenice, 100 bin doları alarak İstanbul’a doğru yola çıktı. Konuşmaları takip eden polisler ise Sabiha Gökçen Havaalanı kavşağında göstermelik bir polis uygulamasıyla aracı aradı. Bagajdaki renkli poşet içindeki 100 bin dolar görüntülendi. Yenice ise polislere, “Cemil Turhan ile Ataşehir’de ev alacağım. Bu para onun için” dedi. Gözaltına alınan Yenice ifadesinde bagajdaki 100 bin doları doğruladı. Ankaragücü’nden iddiaya verdiği cevapta, “Hangi sporcumuzla ilgili iddia varsa açıkça söylensin. İddiaların en ince ayrıntısına kadar incelenmesini biz istiyoruz” denildi.


Haberin Devamı