Gazete Vatan Logo

Şike operasyonunda federasyona baskın

Türkiye’yi şoke eden şike soruşturması kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Göksel Gümüşdağ gözaltına alındı.

Gümüşdağ’ın Özgener döneminde iptal edilen sınav soruları başta olmak üzere İBB Başkanı olduğu dönemdeki usulsüz transferler kapsamında gözaltına alındığı iddia edildi

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şike soruşturması kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu’nun İstinye’deki binasına sabah saatlerinde baskın düzenledi. TFF binasına giren polis ekipleri TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın ofisinde arama yaptı. “Şüpheli” sıfatıyla gözaltına alınan Gümüşdağ, sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ’ne gitti. Gümüşdağ ’ın bu sırada yanında polis olmaması dikkat çekti. Burada işlemleri tamamlanan Gümüşdağ ifade vermek için daha sonra Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geldi.

“Usulsüz transfer”

Göksel Gümüşdağ ’ın federasyon eski başkanı Mahmut Özgener döneminde iptal edilen sınav soruları başta olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı olduğu dönemdeki usulsüz transferler kapsamında gözaltına alındığı iddia edildi. Gümüşdağ’ın İBB Spor Başkanı olduğu dönemde İBB Spor ile Beşiktaş arasında yapılan kupa maçı öncesi Beşiktaş yöneticisi Serdar Adalı ile İbrahim Akın’ın transferi için görüştüğü iddia ediliyordu. Şike soruşturması kapsamında teknik takibe takılan bu görüşmenin Gümüşdağ’a sorulacağı öğrenildi. Göksel Gümüşdağ’ın sözkonusu maçtan önce soyunma odasında “Sert oynamayın, kendinizi yormayın” dediği iddia edilmişti.

Göksel Gümüşdağ ’ın ismi şike soruşturması sırasında Emre Belözoğlu ile yaptığı görüşmeyle de gündeme gelmişti. Futbol Federasyonu şike soruşturması kapsamında 17 ’si tedbirli, 35’i tedbirsiz olmak üzere toplam 52 kişiyi Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ’na sevk etmişti. Hakkında tedbir kararı bulunmayan 35 kişi arasında birçok Fenerbahçeli futbolcunun bulunmasına rağmen, soruşturma kapsamında adı en çok anılan futbolculardan Emre Belözoğlu ’nun disiplin kuruluna verilmemesi “şaşırtıcı“ olarak değerlendimişti.

TFF’nin şike ile ilgili kararını açıklamasına saatler kala Belözoğlu ile Göksel Gümüşdağ’ın biraraya geldiği ortaya çıkmıştı. Kandilli ’de yapılan 45 dakikalık görüşme sırasında Emre Belözoğlu ’nun hayranları fotoğraf çektirmek için ikilinin yanına gelmiş, ilgi nedeniyle rahatsız olan Belözoğlu ve Gümüşdağ görüşme yaptıkları kafeden bu nedenle ayrılmak zorunda kalmıştı. Belözoğlu’nun şike kararı açıklanmadan saatler kala Gümüşdağ ile görüşmesi akıllarda soru işaretleri bırakmıştı. Gümüşdağ’a bu görüşmenin de sorulacağı öğrenildi.

Yıldırım’la ilişkiler

Göksel Gümüşdağ’ın aynı zamanda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’la olan ilişkilerinden dolayı gözaltına alındığı öne sürüldü. Aziz Yıldırım, TFF Başkanlık seçimleri sürecinde Gümüşdağ’ı destekleyerek başkan olması için kulis yapmıştı. Gümüşdağ’a bu dönemde Aziz Yıldırım’la yaptığı görüşmelerin yanısıra Yıldırım’ın neden böyle bir tutum izlediği de sorulacak.

31 kişi tutuklanmıştı

Türkiye’yi sarsan ve 3 Temmuz’da gerçekleştirilen şike soruşturması kapsamında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve futbolcuların da aralarında bulunduğu 31 kişi tutuklanmıştı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan Gümüşdağ’ın bugün ya da yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.













Şike soruşturması kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) yapılan arama tamamlandı. TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın şüpheli sıfatıyla gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TFF’nin İstinye’deki binasında şike soruşturması kapsamında arama yaptı.

Aramaların TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın ofisinde yapıldığı belirtildi.



Şike soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla gözaltına alınan Gümüşdağ’ın, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, Vatan Caddesi’ndeki, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildiği öğrenildi.

TFF BAŞKANVEKİLİ GÜMÜŞDAĞ SAĞLIK RAPORU ALDI

Gözaltına alındığı öne sürülen TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek sağlık raporu aldı. Gümüşdağ’ın yanında polisin olmaması dikkat çekti. Gümüşdağ, gazetecilerin sorularına yanıt vermedi. Gümüşdağ’ın yanında polisin olmaması dikkat çekti. Gümüşdağ, gazetecilerin sorularına yanıt vermedi.

VALİ MUTLU, İSTABUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE GELDİ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Vatan caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasında geldi. TFF Başkan vekili Göksel Gümüşdağ’ın ifadesinin alındığı saatlerde Emniyet Müdürlüğü binasına gelen Vali Mutlu, yaklaşık 4 saat Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın makamında kaldı. Vali Mutlu ve Emniyet Müdürü Çapkın daha sonra Emniyet Müdürlüğü binasından birlikte ayrıldılar. Vali Mutlu çıkışta habercilerin sorularını açıklamazken, ziyaret ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı