Gazete Vatan Logo

Siirt'teki maden faciasında yeni gelişme

Siirt'in Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan bir işçinin daha cenazesine ulaşıldı.

Siirt'teki maden faciasında yeni gelişme

Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde 17 Kasım'da meydana gelen heyelanda toprak altında kalan işçiler için başlatılan arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor.

Faciada toprak altında kalan 4 işçi için Siirt, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Van, Adıyaman, Şanlıurfa, Erzurum, Ankara, Konya, Zonguldak'tan gelen AFAD, UMKE, Türk Kızılayı ve jandarmadan 90 uzman personel, 40 iş makinesi ve Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı Doğal Afetler Arama Kurtarma Tabur Komutanlığına ait 15 eğitimli köpeğin yardımıyla yürütülen çalışma sürüyor.

Arama kurtarma köpeklerinin alandaki çalışmaları sırasında tepki verdikleri bölgede, ekipler henüz kimliği tespit edilemeyen bir işçinin cenazesine ulaşıldı.

Enkaz altından çıkartılan cenaze otopsi ve kimlik tespiti için Siirt Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

Ekiplerin, enkaz altında bulunan 3 işçiye ulaşmak için yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.

Arama kurtarma çalışmalarında daha önce 12 işçinin cenazesi çıkarılmıştı.

Haberin Devamı

KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Siirt'in Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında meydana gelen heyelanın ardından toprak altından çıkarılan cesedin kimliği belirlendi.
Siirt Devlet Hastanesi morgunda yapılan teşhis sonucunda evli 6 çocuk babası kamyon şoförü Nusret Beyazalma'ya ait olduğu tespit edildi.
Otopsinin ardından Beyazalma'nın cenazesi ailesine teslim edildi.
Beyazalma'nın cenazesi Van'ın Edremit ilçesinde toprağa verilecek.