Gazete Vatan Logo

PKK iki ilde saldırdı: Yaralılar var

Terör örgütü PKK Siirt Eruh ve Hakkari Şemdinli'de saldırılar düzenledi. Yaralılar var. Şemdinli'deki saldırıda 13 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

PKK iki ilde saldırdı: Yaralılar var

Siirt'in Eruh ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının geçici köy korucularını taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 5 geçici köy korucusu yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Siirt-Şırnak karayolunun Sıçandere mevkisinde teröristlerce daha önce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı, görevden dönen geçici köy korucularını taşıyan minibüsünün geçişi sırasında infilak ettirildi.

Patlamada araçta bulunan 5 korucu yaralandı.

Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Eruh Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanmasına çalışılıyor.

Patlama nedeniyle ilçenin su ihtiyacını karşılayan su şebekesinde de hasar meydana geldi. Ekipler, şebekenin onarımı için çalışma başlattı.

PKK’LI TETÖRİSTLER OPERASYONDAKİ BİRLİĞE SALDIRDI: 1 ÜSTEĞMEN VE 1 ER YARALI

HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi’nde Irak sınırında operasyonda olan askerlere PKK’lı teröristler tarafından havan ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışmada 1 üsteğmen ve 1 er yaralanırken, en az 4 PKK’lı terörist öldürüldü.

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nin Irak’a sıfır noktada bulunan Samanlı ve Cedikhan bölgesinde operasyonda bulunan güvenlik güçlerine, bugün sabah saatlerinde Irak tarafındaki PKK’lı teröristlerce havan ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. İlk ateşte, 1 üsteğmen ile 1 er yaralanırken, güvenlik güçleri PKK’lı teröristlere anında karşılık verdi. Bölgeye takviye birlikler sevkedilirken, çatışmalar sürüyor. Sınırda konuşlu birliklerden de saldırının yapıldığı bölgeye yoğun top atışı yapıldı.

ŞEMDİNLİ’DE 13 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Şemdinli'de Cedikan-Samanlı arasındaki bölgede güvenlik kuvvetleriyle PKK’lı teröristler arısında yaşanan çatışmada 13 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Bölgedeki güvenlik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensupları arasında Cedikan-Samanlı arasında çıkan çatışmalar devam ediyor. Irak’ın kuzey bölgesinden de teröristlerce güvenlik kuvvetlerine yoğun şekilde ateş açılıyor.

Süren çatışmalarda bu sabah itibariyle bir güvenlik görevlisi ağır şekilde yaralandı. Kimisi ölü, kimisi ağır yaralı olmak üzere 13 terörist etkisiz hale getirilirken, ağır yaralı teröristlerden birisinin kadın olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı