Gazete Vatan Logo

Siirt'te kimyasal zehirlenme! Çok sayıda kişi tedavi altında

Sağlık Bakanlığı Siirt'in Akbaş Köyünde kapağı açılan kimyasal bir varil nedeniyle 92 kişinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Köy AFAD ekipleri tarafından karantinaya alınarak boşaltıldı.

Siirt'te kimyasal zehirlenme! Çok sayıda kişi tedavi altında

Sağlık Bakanlığı, Siirt'e merkeze 15 kilometre mesafedeki Akbaş köyünde iddiaya göre kapağı açılan kimyasal bir varil nedeniyle 92 kişinin tedavi altına alındığını açıkladı. Bakanlık 60 kişinin de köy yakınlarında bulunan mesire alanında kurulan Kızılay çadırlarında gözetim altına alındığını belirtti. Boşaltılan köy karantina altına alındı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, Siirt’in Aktaş köyünde klor gazı sızıntısından etkilenen 92 kişinin tedavi altına alındığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “11 Eylül Pazartesi günü akşam saatlerinde Siirt’in Aktaş köyünde klor gazı sızıntısından etkilenme meydana gelmiştir. Hadiseden hemen sonra Acil Sağlık Hizmetleri ambulansları köye intikal etmiş ve olaydan etkilenenleri hastaneye ulaştırmaya başlamıştır. Olaydan etkilenen 92 kişinin hastanelere sevki gerçekleştirilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. 60 kişi de köy yakınlarında bulunan mesire alanında kurulan Kızılay çadırlarında gözetim altına alınmıştır” denildi.

Açıklamada, tedavi altına alınan vatandaşların genel durumlarının iyi olduğu belirtilerek, klor gazından etkilenme olayının eski bir varille temastan kaynaklandığı değerlendirildi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 18.30 sıralarında merkeze bağlı Aktaş köyünde, yaygın bulantı ve kusma şikayetlerinin bildirilmesi üzerine, 112 Acil, AFAD ve Kızılay ekipleri olay yerine intikal ettirildiği belirtilerek, şöyle denildi:

Haberin Devamı

"İlk belirlemelere göre köylüler tarafından bulunan ve kimyasal madde içerdiği değerlendirilen bir varil içindeki sızıntıdan kaynaklandığı tespit edilmiştir. Şuana kadar kimyasal maddeden etkilenen 17 yetişkin ve 23 çocuk, ilimiz Devlet Hastanesine sevk edilmiş olup, şuan için hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Köyde diğer vatandaşlarımızın etkilenmemesi için gerekli tedbirler alınmıştır. Olayla ilgili geniş kapsamlı inceleme devam etmekte olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir."