Gazete Vatan Logo

Şiirli hoş geldin

Ahmedinecad, İSEDAK toplantısına katılmak için Türkiye’ye geldi

İranlı üç öğrenci Ahmedinejad’ı şiirle karşıladı: “Sefa ve bereket getirdin”

İRAN İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, İslam Konferansı Teşkilatı 25. Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Toplantısı’na katılmak üzere özel bir uçakla, saat 16.45’de İstanbul’a geldi. Konuk Cumhurbaşkanı Ahmedinecad’ı Atatürk Havalimanı’nda Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Muammer Gül karşıladı. Karşılamada ayrıca Sultanahmet’teki İran Özel İlköğretim okulu öğrencileri Maide Azilzade, Neydiye Monemi, Amir Hüseyin Karani, Cumhurbaşkanı Ahmedinecad’a çiçek verdiler. Öğrenciler, İranlı şair Hafıs’ın “İlkbaharın yenilikleriyle bize baharı getirdin. Sefa ve bereket getirdin” dizelerinin yer aldığı “Hoş geldin” şiirini okudular. Ahmedinecad da öğrencileri alınlarından öptü. Daha sonra devlet Konuevi misafir salonuna geçildi. Burada Devlet Bakanı Yılmaz ve Vali Güler ile 15 dakika biraraya gelen Ahmedinejat makam aracıyla Atatürk Havalimanı’ndan kalacağı Ceylan ayrıldı. Otele gidişi sırasında O-1 Karayolu zaman zaman trafiğe kapatıldı. Oysa emniyetten yapılan açıklamada “Yol trafiğe kapatılmayacak’denmişti.

Erdoğan’la bir saat...

İran Cumhurbaşkanı kendisinden 10 dakika önce otele gelen Başbakan Erdoğan ile baş başa görüşme gerçekleştirdi. Basına kapalı olarak saat 17.50’de başlayan görüşme 19.00 sıralarında sona erdi. Erdoğan, otelden ayrılırken İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad ile İSEDAK’ın yanı sıra bölgesel ve güncel konularda görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

‘Sanki ateş ediyor’

Ahmedinecad daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le Four Seasons Hotel’de bir araya geldi. Türkiye Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte İran Dış İşleri Bakanı Muttaki de saat 19.30’da başlayıp saat 20.30 sıralarında son bulan görüşmede hazır bulundu. Basın mensuplarının görüntü almasına izin verildiği sırada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül fotoğraf makinelerinin denklanşör sesi ve ard arda patlayan flaşlar için İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad’a dönerek, ”Sanki ateş ediyor gibiler “ diyerek güldü.

İSTANBUL’DA BÖYLE KARŞILANDI

Ahmedinecad’ı karşılayan çarşaflı üç İranlı öğrenci, İranlı şair Hafızın “İlkbaharın yenilikleriyle bize baharı getirdin. Sefa ve bereket getirdin” dizelerinin yer aldığı ‘Hoşgeldin’şiirini okudu. Ahmedinecad da öğrencileri öperek kutladı..

Haberin Devamı