Gazete Vatan Logo

Sigortanın geleceğini de yapay zeka belirleyecek

Dünyanın hızlı bir değişim içerisinde olduğunu belirten AXA Sigorta Türkiye CEO’su Lejeunebu, sektörün Blockchain ve yapay zeka gibi dijital dünyadaki gelişmelere ayak uydurması gerektiğini ifade etti

Sigortanın geleceğini de yapay zeka belirleyecek

Dünyanın en büyük sigorta gruplarından AXA Sigorta, değişen dünya ile birlikte kendi bünyelerinde yaptıkları değişimin en önemli bölümünü dijital çalışmalar olduğunu açıkladı. İklim, teknoloji ve bilgi güvenliği gibi alanlarda hayatımıza yeni giren risk tanımlarıyla birlikte sigorta sektörünün çehresinin hızlı bir şekilde değiştiğini ve sektörün buna ayak uydurması gerektiğini ifade eden AXA Sigorta Türkiye CEO’su Guillaume Lejeunebu, “Önümüzdeki günlerde yapay zeka, blockchain, nesnelerin interneti, endüstri 4.0 ve giyilebilir teknolojiler gibi alanlarda yeni adımlar atacağız. Yapay zeka konusunda çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle büyük veriyi analiz ederek tüm karar destek sistemlerimizin temel unsuru haline getiriyoruz. Blockchain de günümüzde önemi her geçen gün artan bilgi güvenliği için faydalandığımız değerli bir mimari yapı olacak. Yükselen trend nesnelerin interneti ile ilgili çok yakında hayata geçireceğimiz ve dünyanın önde gelen şirketleriyle iletişim halinde olduğumuz projelerimiz var” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’deki sigortalılık ürünlerinin çok düşük olduğunu dile getiren Lejeunebu, “Dünyada ortalama sigortalılık oranı 8.8 seviyelerinde iken Türkiye’de bu oran 1.55. Bu oranın artışına katkı sağlamayı düşünüyoruz” dedi.

Serbest tarife gündemde

Tartışma konusu olan trafik sigortalarına da değinen Lejeunebu, “Konu masada olacak. Serbest tarifeye geçiş gündeme geliyor. Hasar tespiti ve yol güvenliği konularından da geliştirme yapılmalı” dedi.