Gazete Vatan Logo

Sigortalılar için SGK SSK hizmet dökümü alma işlemleri

Sigortalı olarak çalışmakta olan bireyler sigortalılık dönemleriyle ilgili pek çok bilgiyi edinmek isterler. SGK hizmet dökümü ve SSK hizmet dökümü alarak bu bilgilere erişebilirler. Devamı haberimizde.

Sigortalılar için SGK SSK hizmet dökümü alma işlemleri

SGK hizmet dökümü kişisel verilerin korunması amacıyla e-devlet üzerinden sizlere öze bir şifre ile gerçekleşmektedir. SGK hizmet dökümü işlemlerinizi PTT şubelerinden alacağınız sizlere özel bir şifre ile yapmanız mümkün olacaktır. Yazımızda SGK hizmet dökümünü nasıl alabileceğini anlatacağız. SGK hizmet işlemlerinizi yapmanız için e-devlet şifrenizi almanız takdirde yapabilirsiniz. PTT şubelerinden tc kimlik numaranız ile şifrenizi alabilmeniz mümkün olacaktır. SGK hizmet dökümünden nasıl faydalanabilirim diyor iseniz; çalıştığınız işte giriş ve çıkış tarihlerinizi öğrenebilirsiniz, geldiğimiz güne kadar bütün sigorta primlerinize bakabilir ve buradan hesaplamalar yapabilirsiniz ve de sigortanızın düzenli bir şekilde yatıp yatmadığını öğrenmeniz mümkün olacaktır. SGK hizmet dökümünüzü nasıl alabilirsiniz?

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Kişinin TC. Kimlik Numarası ve kişinin 2 TL'lik işlem karşılığında ptt şubesinden aldığı e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapması mümkün olacaktır. SGK hizmet dökümü almanız için sizlere adım adım anlatarak işleminizi kolaylaştırmış olacağız. Birinci olarak SGK hizmet dökümü adresine girerek 'Kimliğimi Şimdi Doğrula' yazısına tıklayınız. Daha sonra pttden aldığınız e-devlet şifreniz ile TC. Kimlik Numaranızla sisteme giriş yapmalısınız. Sisteme giriş yaptığınız takdirde sizden istenen ve size en uygun seçeneğe tıklamanız yeterli olacaktır (e-Devlet Şifresi, Mobil İmza, Elektronik İmza, TC. Kimlik Kartı, İnternet Bankacılığı). Genel olarak çoğu zaman vatandaşların büyük bir kısmı e- Devlet şifresini tercih ederek bu hizmetlerden fayda sağlamaktadırlar. Sizde anlattığımız bilgiler doğrultusunda sisteme giriş yaparak işlemlerinizi gerçekleştirebilir ve sizin hakkınızdaki bilgileri kontrol edebilmeniz mümkün olabilecektir. E- devlet SSK hizmet dökümünde neden şifre gereklidir diye soruyorsanız, işlemlerinizin kişisel verilerinin korunması amacıyla sizler için özel olarak basılmış e- devlet şifresi edinmeniz gerekmektedir. Dile getirdiğimiz şifre olmadan e - devlet üzerinden hiç bir şekilde işlem yapmanız mümkün olamayacaktır.

Haberin Devamı

SSK Sorgulama

SSK sorgulaması artık vatandaşların TC. Kimlik Numarası ile yapılabiliyor. Ve de artık Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile ilgili bütün işlemlerinizi bir ptt şube yardımıyla aldığınız e - devlet üzerinden rahatlıkla yapabilmeniz mümkün olacaktır. SSK sigorta sorgulatma işlemini e -devlet üzerinden ve de E-SGM üzerinden yapılması mümkündür. E- devlet şifreniz olmadan e- devlet üzerinden işlem yapamazsınız. İşleminizi yapmanız için sistemde kimlik doğrulama yapmanız gerekmektedir. Kimlik doğrulama işleminizi e- devlet şifreniz ve TC. Kimlik Numaranız ile yapmanız mümkün olacaktır. E-SGM üzerinden yapmayı tercih ederseniz e- devlet şifreniz yerine TC. Kimlik Numaranız, doğum iliniz ve cilt numaranız gibi bilgilerden oluşmaktadır bu bilgileri doldurarak ssk sigorta sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. SSK sorgulama 4A, 4B, 4C olan üç şekilde ele alınan sigorta sahibeleri, e- devlet üzerinden dilediği gibi sorgulatma yapabilmesi mümkün olacaktır.ücretsiz olarak sunulan bu hizmet e - devlet üzerinden e- devlet üyeliği olan herkesin yapabileceği bir işlemdir. SSK Sorgulama ile vatandaşın; ne kadar prim ödediğini, SSK toplam gün sayısını, sigortalı olarak ne zaman çalışmaya başladığı tarihi, ay içersinde ne kadar zaman boyunca ödendiğini öğrenebilmeleri mümkün olacaktır. Bu bilgilerin yanında emekli olan vatandaşların da pek çok sorgulama yapması mümkündür bunlara örnek olarak; ne kadar emekli maaşı aldığını , bilgilerinin ve adresinin güncellendiği, emekli belgesi gibi sorgulamalar yapabilmeleri mümkündür. Bu tarz sorgulamaları yapabilmeniz için sizden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Vatandaşların TC. Kimlik Numarası ile sorgulama yapmanız yeterli olacaktır. SSK sorgulama sonucunda kolay bir şekilde bilgilerinize ulaşabilirsiniz ve SSK ücretlerinizin ödenip ödenmediğini sistemde öğrenmeniz mümkün olacaktır.

Haberin Devamı