Gazete Vatan Logo

Sigortalılar için SGK sorgulama ve SSK sorgulama online işlemleri!

Sigortalı vatandaşlar için devlet online olarak SGK sorgulama ve SSK sorgulama işlemlerini sunmuştur. Bu işlemleri yapmak sadece birkaç dakikanızı alır. Nasıl ve nereden yapacağınızın bilgisi haberimizde.

Sigortalılar için  SGK sorgulama ve SSK sorgulama online işlemleri!

Rutin hayatımızda yaşamamız gereken ve gerçekleştirmemiz gereken birtakım sorumluluklar, görevler, işler vardır. Her zaman bir başka şekilde bu eylemler karşımıza çıkmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu alanında gerçekleştirmemiz gereken pek çok işlemler ve bunun beraberinde getirdiği sorgulamalar bizleri beklemektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu da bu kapsamda yaptığı çalışmalarını vatandaşların nasıl daha pratik biçimde yapabileceklerini düşünmüş, bu alanda pek çok yeni uygulamaya yer vermiştir. SGK hizmet dökümü, SSK sorgulama işlemi gibi bazı işlemler bizlerin hayatlarını büyük ölçüde kolaylaştırmıştır. Bizler ev hayatı, iş hayatı derken bazı işlemlere vakit bulamayabiliriz. Vakit bulsak bile bu kurum ya da kuruluşlara gittiğimizde çok fazla vakit kaybedeceğimizi biliriz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Devlet bünyesinde çalışan bu kurumlar yemek arası saatleri, saat 5 de de mesailerini bitirirler. Yani bizler kendi işimizden vakit bulacak olduğumuzda bu işlemleri yapmaya kalksak o kurumlarında mesai saatlerinin dışına denk gelir. Tut ki sıra almaya fırsatınız oldu ancak bu kez de işleminiz sarkabilir, ertesi güne kalabilir. Sadece bu değil aynı zamanda da kalabalık ortamda sıra beklemek oldukça sıkıcı ve de yorucu bir olaydır. İşte bu nedenle kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen online internet uygulamaları vatandaşların işlemlerini daha kısa süre içinde tamamlamalarını sağlamıştır.

Dünya çapında gerçekleşen ilerlemelere günümüz modern teknolojileri de katkı sağlamıştır. Ülkemiz bu teknolojik gelişmelere seyirci kalmamış, her türkü yeniliği ve teknolojik ilerlemeyi yakından takip etme fırsatına sahip olmuştur. Bu nedenle kamusal işlemlerimizi bu sayede gerçekleştirebilme imkânına sahip oluruz. Sağlık, sosyal, eğitim alanında gerçekleştirilen bu online uygulamalar vatandaşların yaşamlarını hızlandırmış daha da kolaylaştırmıştır. Dakikalarca hatta saatlerce süren SGK hizmet dökümü alma işleminiz artık bu sayede yalnızca saniyeler içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Dijital platform üzerinden gerçekleştirecek oldukları işlemler sayesinde kurum binasında çok kalabalık olmaz. Bu da hem çalışanların verimini hem de işlemlerini kurum üzerinden gerçekleştirecek olan vatandaşların işlerini daha rahat biçimde yapabilmelerini sağlar.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İŞLEMİNİ İNTERNETTEN NASIL YAPABİLİRİM?

Evde, işte, yolda her alanda yalnızca internete erişiminizi sağladığınız takdirde internet sistemi üzerinden işleminizi halledebileceğiniz bir teknoloji yenisi sistem vardır. Bu sayede artık sizler mesai saati bitti mi, işlemim ertesine güne kalır mı, öğle tatili mi diye düşünmenize hiç gerek kalmayacak. Çünkü bu online uygulama sistemi ile vatandaşlarımız ister gecenin bir yarısı olsun ister de öğlenin bir vakti fark etmeksizin çok kısa bir sürede işlemlerini yapabilecekler. Pek çok kurumunda ilgi gösterdiği bu sisteme katılan kuruluşların sayısı vatandaşların talebinin artması ile çeşitlenmiştir. Sosyal Güvenlik Kurumundan Emniyet Genel Müdürlüğüne kadar çok farklı alada hizmet veren kurumların online işlemleri sisteme sunulmuş durumdadır.

Haberin Devamı

SGK hizmet dökümü, SSK sorgulama işlemlerinizi internet sistemi üzerinden büyük kolaylıkla yapabilirsiniz. Bunun için her türlü online işlemin gerçekleştirildiği e-Devlet sistem kapısına gitmeniz gereklidir. Yani e-Devlete giriş yaparak bu sorgulama ve hizmet dökümü alma işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz.

Öncelikle sisteme giriş yapabilmeniz için gerekli olan e-Devlet şifresi almak için merkez bir PTT şubesine gitmeniz gerekir. Buraya gidip sıranız geldiğinde ilgili memur görevliye e-Devlet şifresi almak istediğinizi bildiriniz. Görevli memur sizden T.C. kimlik numaranızın yazılı olduğu nüfus cüzdanınızı ister. Ve de sizler nüfus cüzdanız ile beraber 2 TL olan işlem ücretini memura takdim ediniz. Hemen sonrasında size kapalı bir zarf verilecektir. Bu zarfın içinde ise sizin şifreniz yer alır. Bu şifre ile e-Devlet resmi sayfasına giriş yapabilir onlien hizmet veren kurumların uygulamalarından yararlanabilirsiniz. Sonrasında sağ üst köşede bulunan E-Hizmetler bölümünden işlem yapacağınız kurumun baş harfini seçmeniz gerekir. ‘’S’’ harfini seçtikten hemen sonra karşınıza gelen alt başlıklardan SGK hizmet dökümü alma alt başlığına tıklayınız. Sonrasında ekrana bir sayfa açılır. Bu sayfada kendi şahsınıza uygun olan boşlukları doldurduğunuz takdirde hizmet dökümü almak için gerekenleri yerine getirmiş olursunuz. İşte bu uygulamalardan SGK hizmet dökümü ve SSK sorgulama işlemini seçtikten sonra sorgulama işleminizi başlatabilirsiniz. Oldukça kısa bir zaman dilimi içinde hiç zorluk çekmeden pratik bir yöntemle hizmet dökümü alabilirsiniz. Ekranda bulunan sayfayı yazıcı ile çıkarttığınız takdirde sizler SGK hizmet dökümü belgenizi oturduğunuz yerden alabiliyorsunuz.

Haberin Devamı