Gazete Vatan Logo

Sigorta ve G-20 hedefleri tartışıldı

Sigorta ve G-20 hedefleri tartışıldı

Ülkemizin G-20 Dönem Başkanlığı kapsamında, Türkiye Sigorta Birliği ve Küresel Sigorta Birlikleri Federasyonu (Global Federation of Insurance Associations - GFIA) işbirliğinde “Insurance and the G-20 Goals/Sigorta ve G-20 Hedefleri” başlıklı konferans 29 Temmuz 2015 Çarşamba günü Çırağan Sarayı’nda düzenlendi. G-20 gündeminde de yer alan yatırım, uygulama ve kapsayıcılık gibi küresel sigortacılık piyasalarını yakından ilgilendiren konuların 4 ana başlıkta ele alındığı konferansın açılış konuşmalarını Hazine Müsteşar Yardımcısı Dr. Ahmet Genç, Küresel Sigorta Birlikleri Federasyonu Başkanı Dirk Kempthorne ve Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Ramazan Ülger gerçekleştirdi.

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Ramazan Ülger; konferansla ilgili değerlendirmesinde, ‘Ülkemizin dönem başkanlığındaki 2015 yılında G-20’nin öncelikleri kapsayıcılık, uygulama ve yatırım olarak özetleniyor. Sigorta sektörü olarak biz de bu 3 önceliğin vazgeçilmez parçalarından biriyiz. Bu nedenle sigorta sektörünü yakından ilgilendiren yatırım, uygulama ve kapsayıcılık konularının ele alınacağı ‘Insurance and the G-20 Goals/Sigorta ve G-20 Hedefleri’ isimli konferansı düzenledik. Sonuç olarak yerel ve küresel düzeyde sektörümüze vurgu yaparak, sektörümüzün bu çerçevedeki rolüne değindik. Başta politika yapıcı kamu kesimi olmak üzere finans sektöründeki paydaşlar ve reel ekonominin temsilcilerini bir araya getiren konferansın çıktıları Türkiye’nin G-20 nihai raporunda da yer alacak’ dedi.

Küresel Sigorta Birlikleri Federasyonu Başkanı Dirk Kempthorne, konuşması sırasında istikrar ve güvencenin anahtarı olan sigorta sektöründe uzun vadeli politikaların üretilmesi gerekliliğinin altını çizdi. Kempthorne, Türkiye’de genç bir nüfusun olduğunu fakat ileride bugünün gelişmiş ülkeleri gibi emekli insan sayısının artacağını ve emekli-çalışan dengesinin hükümetlerce iyi sağlanamaması sebebiyle büyük sorunlar doğuracağını belirtti. Bireysel emeklilik sisteminin bu noktada büyük önem taşıdığını ve zaman içinde hükümetlerin sırtındaki yükü azaltacağını söyleyen Kempthorne, bu vesileyle sağlam temeller üzerinde gelişen sigorta sektörünün, hükümetlerin, sektörün ve özellikle de vatandaşların yararına olduğunun altını çizdi. Hazine Müsteşar Yardımcısı Dr. Ahmet Genç ise, G20’nin 2015 ajandasının 3 ana unsuru olan uygulama, kapsayıcılık ve yatırımı konu edindiği konuşmasında, sigorta sektörünün ülke ekonomilerindeki istikrar sağlayıcı unsur olarak öneminden bahsetti. Kadınların, gençlerin ve göçmenlerin ekonomiye olan entegrasyonunun daha etkin bir şekilde sağlanmasının G20 için önemli olduğunu belirten Genç, konuşmasının sonunda katılımcılara ve toplantıda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Haberin Devamı