Gazete Vatan Logo

Sığınmacı: Sakın Fransa'ya gelmeyin

Fransa'nın başkenti Paris'in ortasında yaklaşık 500 sığınmacının kaldığı kamp, polis tarafından dağıtıldı. çevik kuvvetle sığınmacılar arasında gerginlik çıktı.

Sığınmacı: Sakın Fransa'ya gelmeyin

Paris'in 19. bölgesinde yer alan Jaures metro istasyonu yakınlarında sığınmacıların kaldığı derme çatma çadırlar, çevik kuvvet ekipleri tarafından kaldırıldı.

Yaklaşık 500 Afgan sığınmacının kaldığı çadırlar kaldırılırken polisle sığınmacılar arasında gergin anlar yaşandı.

İranlı Mustafa, polisin her hafta gelip çadırlarını aldığını ancak kendilerine kalacak yer göstermediğini söyledi.

Afgan sığınmacı Janzeyf, Avrupa'nın kendileri için tam bir hayal kırıklığı olduğunu belirterek "Çok ülke gördüm. 10 ülkeyi Kaçak yollarla geçtim. Ama Fransa kadar acımasızını hiç görmedim." dedi.

Fransız polisi, 19. bölge civarındaki sığınmacı çadırlarını kaldırmak için sık sık operasyon düzenliyor fakat ortada kalan sığınmacıları herhangi bir merkeze götürmüyor.

Her tahliye operasyonunda 10-15 sığınmacı gözaltına alınıyor, bir kısmı sınır dışı edilmek üzere göçmenlik ofisine yollanırken büyük bir kısmı yine sokaklarda kalmaya devam ediyor.

"BURAYA SAKIN GELMEYİN"

Çok sayıda sığınmacı "Avrupa'nın böyle olacağını bilseydik gelmezdik" derken Afganistanlı Janzeyf, "Buradan Afganistan'dakilere sesleniyorum, gelmeyin. Burası rezalet. Başka ülkedeki sığınmacılara da diyorum, gelmeyin. Fransa'ya gelmeyin." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Fransa'nın liman kenti Calais'deki Jungle sığınmacı kampının tahliye edilmesinden sonra kayıt altına alınmak istemeyen sığınmacıların bir kısmı Paris'e bir kısmı Belçika ve Almanya'daki çeşitli kentlere gitti.

Kampın tahliyesinde yaklaşık 300 çocuk ve bin sığınmacı ortada kalmış, sığınmacı dernekleri hükümetin başarısız tahliye planını eleştirmişti.

Büyük çoğunluğu İngiltere'ye geçmek isteyen sığınmacıların belli bir süre sonra Calais'ye tekrar dönerek yeniden sınırı kaçak yollarla geçmeye çalışacağı tahmin ediliyor.