Gazete Vatan Logo

Sigara içen kadınların bebekleri böyle oluyor

Sigarayla ilgili bugüne kadar sayısız araştırma yapıldı. Birçok uzman sigaranın ölümcül riskleriyle ilgili sayısız makale yazdı. Fakat yeni yapılan bir araştırma özellikle sigara içen kadınlarla ilgili yeni tespitlerde bulundu.

Sigara içen kadınların bebekleri böyle oluyor

İngiltere'de yapılan bir araştırma sigaranın anne karnındaki bebeklere bile ne kadar zarar verdiğini ortaya koydu.

4 boyutlu çekilen fotoğraflarda anne sigara içtiği zaman bebek ağzına ve yüzüne dokunuyor. Bu oran, annesi sigara içmeyen bebeklerden kat be kat daha fazla. Bu taramalar açıkça bize gebelik sırasında annenin sigara içmesinin bebeğe ne kadar zarar verdiğini ortaya koymaktadır.

Fetüsler normalde kendi ağızlarına ve yüzlerine doğum öncesi daha az dokunuyor. Sigara ayrıca bebeklerin sinir sisteminin gelişmesini de yavaşlatıyor. Araştırmacılar, bu fotoğraflardan sonra hamile annelerin sigara içmeyi bırakacaklarını umuyor.

Durham Üniversitesinde yapılan araştırmada yer alan Dr. Nadja Reissland, araştırma için 20'ye yakın anne adayının gözlemlediklerini söyledi.

Bu kişilerden dördünün günde 14 sigara içtiğini kaydeden Reissland, "Görüntülerdeki bebekler 24, 28, 32 ve 36 haftalık. Tiryaki anneler erken doğum riskiyle karşı karşıya. Bebekleri solunum rahatsızlığıyla karşı karşıya kalabilir, kandaki bir pıhtı yüzünden hayatını kaybedebilir" dedi.

Haberin Devamı

Yapılan araştırmalara göre İngiltere'deki hamile kadınların yüzde 12'si sigara içmeye devam ediyor, bu oran Orta Doğu'da ise yüzde 20 civarında. Araştırma sonuçları Acta Paediatrica dergisinde yayınlandı. (Star)