Gazete Vatan Logo

Şifreyle SSK BAĞKUR sorgulama nasıl yapılacak?

E-Devlet şifresiyle SSK BAĞKUR sorgulamanızı yapabilirsiniz. SSK BAĞKUR sorgulama işlemi ile sigorta bilgilerine erişim sağlayabiliyorsunuz. Peki E-Devlet şifresiyle SSK BAĞKUR sorgulama nasıl yapılır bilgisi haberimizde.

Şifreyle SSK BAĞKUR sorgulama nasıl yapılacak?

Teknolojinin hızla geliştiği bu günlerde artık birçok işlemimizi teknolojinin bize getirmiş olduğu internet uygulamaları sayesinde yapabilmemiz mümkündür. İnternet üzerinden sosyal medya ile birlikte yapılabilen birçok şey vardır. Biz sizler için bu yazımızda internet üzerinden yapabildiğiniz devlet dairesi işlemlerinden 2 tanesi hakkında detaylı ve anlaşılır bir şekilde bilgi vermeye çalışacağız. İnternet sistemini kullanarak yapabildiğimiz işlemlerimizin iki tanesi SSK BAĞKUR sorgulama işlemleridir. SSK BAĞKUR sorgulama işlemleri oldukça kolay bir şekilde yapılmaktadır. SSK BAĞKUR sorgulama işlemlerinizi nasıl ve nereden yapabileceğinizi öğrenmek için yazımızın devamını okumanız yeterli olacaktır.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK BAĞKUR sorgulama işlemleri için oluşturulmuş bir devlet platformu bulunmaktadır. Bu platform üzerinden yalnızca SSK BAĞKUR sorgulama işlemleri değil, SSK Bağ Kur sorgulama işlemleri ile birlikte 22 adet işlem yapılabilmektedir.

SSK BAĞKUR sorgulama işlemleri oldukça kolay işlemlerdir ve internet üzerinden daha önce bahsetmiş olduğumuz gibi E-Devlet sistemi ile yapılabilmektedir. Dakikalar içerisinde E-Devlet sistemi üzerinden SSK sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. SSK'nın internet sistemi üzerindeki adı 4A olarak da bilinmektedir.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinden SSK BAĞKUR sorgulama işlemi veya herhangi bir işlem yapabilmek için bir şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer bir şifreniz yoksa sistem üzerinden işlem yapabilmeniz mümkün olmayacaktır. Ancak bir şifre almak isterseniz yapmanız gereken tek şey bir postane şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte gitmektir. Nüfus cüzdanınız ile birlikte yapacağınız şifre alma başvurusu sonucunda şifrenizi alabilmek için 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. İşlem ücretini ödediğiniz anda E-Devlet şifrenizi kapalı bir zarf ile teslim alabilirsiniz.

E-Devlet şifrenizi teslim aldıktan sonra SSK sorgulama işleminizi yapabilmek için ilk olarak E-Devlet sistemine gitmeniz gerekmektedir. Sisteme gittikten sonra SSK yani 4A ile ilgili olan uygulama sayfasına ulaşınız. İlgili sekmeye ulaştıktan sonra karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra karşınıza gelecek olan kimlik doğrulama işleminizi T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile yapınız. Bilgilerinizi kontrol etmenizi öneririz. Doğruluğundan emin olduktan sonra işleminizi tamamlamak için aynı sayfanın alt tarafında bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle açılacak olan ekran üzerinde SSK yani 4A ile ilgili bilgilerinizi görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bağ Kur sorgulama işlemi ise SSK sorgulama işlemi ile aynı yöntemle yapılmaktadır. Ancak işlemi yapacağınız bağlantı adresi farklı olacağından biz yine de bir üzerinden geçelim. BAĞ-KUR internet sistemi üzerinde 4B adıyla da bilinmektedir. Bağ Kur sorgulama işleminizi yapabilmek için SSK sorgulama işleminde olduğu gibi E-Devlet sistemi üzerinde Bağ Kur sorgulama ile ilgili uygulama sekmesini açmanız gerekmektedir. Sayfaya ulaştığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayarak, kimlik doğrulama sayfasına gidiniz. Kimlik doğrulama işleminizi T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile yapınız. Bilgilerinizin doğru ve eksiksiz olduğundan emin olduğunuzda sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak işlemi tamamlayınız. Böylece açılacak sayfa üzerinde Bağ Kur yani 4B ile ilgili bilgilerinizi görebilirsiniz.

Haberin Devamı