Gazete Vatan Logo

Şifre ile SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

E-Devlet şifresi ile SGK borç sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Böylelikle cari veya geçmiş sigorta borcunuz var mı yok mu kontrol edebilirsiniz. Eğer borcunuz varsa ödemesini de yapabilirsiniz. Detayları haberimizde.

Şifre ile SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli olabilmek için çalıştığınız dönemde yaptığınız işe bağlı olarak prim veya sigorta yatırmanız gereklidir. Esnaf veya tarım işini yapan vatandaşlarımız Bağ-Kur kurumuna bağlı olduğu için sosyal güvencelerini sağlamak için ve emeklilik yaşı geldiğinde emekli olabilmek için çalıştıkları dönemde bağ-kura prim yatırmaları gereklidir. Bu yatırdıkları primler sayesinde hem sosyal güvenceleri sağlanmış olur hem de emeklilik yaşı geldiğinde emekli olabilirler ve emekli maaşı alabilirler. SSK ya bağlı olan vatandaşlar ise sigortalı bir işe girmeleri gereklidir. Sigortalı bir işe girdikleri takdirde sigortalarını çalıştıkları iş yeri yatırır ve sosyal güvenceleri bu şekilde sağlanmış olur. Bu iki kuruma da bağlı olmayan vatandaşlar için devlet vatandaşlar için GSS yani Genel Sağlık Sigortası imkanı sağlamıştır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Genel Sağlık Sigortasından yararlanabilmek için hiç bir sosyal güvencenizin olmaması gereklidir. Yani SSK, Bağ-Kur veya emekli sandığı kurumlarına bağlı olmayan vatandaşlar devletin sunduğu bu GSS hizmetinden yararlanabilirler. GSS hizmetinden yararlanabilmek için en önemli şart hiç bir sosyal güvencenizin olmamasıdır. Bu şartı sağlayan vatandaşların yapması gereken ilk iş yaşadıkları şehirde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gitmeleridir. Buradan istenilen belgeleri hazırladıktan sonra başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. GSS hizmetinden yararlanabilmek için öncelikle gelir tespiti yaptırmanız gereklidir. Bunu yaptırdıktan sonra çıkan gelirinize göre GSS hizmetinden yararlanabilmek için ödemeniz gereken prim miktarı belirlenir. Bunu yatırarak GSS hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Bağ-Kur kurumunun sosyal güvencelerinden faydalanabilmek için her ay prim yatırmanız gereklidir. Bu yatırdığınız primler sayesinde sosyal güvenceniz sağlanırken emeklilik için gerekli olan primler tamamlandığında emekli olabilirsiniz. Yatırmanız gereken prim miktarını bağ-kur borç sorgulama işlemi sayesinde öğrenebilirsiniz. Bağ-Kur borç sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sistemi aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. GSS hizmetinden yararlanabilmek için yatırmanız gereken prim miktarını da GSS borç sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemini de aynı bağ-kur borç sorgulama işlemi gibi internet üzerinden E-Devlet sistemi aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmanız gereklidir.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemine ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamanız gereklidir. Açılan sayfada E-Devlet sistemine giriş yolları karşınıza gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi birisini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar genellikle E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E-Devlet şifreniz yok ise üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile 2 TL karşılığında istediğiniz PTT kurumundan elde edebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra alt seçeneklerinden bağ-kur borç sorgulama ve GSS borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilir

Haberin Devamı