Gazete Vatan Logo

Şifre içinde şifre

Rus büyükelçi Karlov’u katleden Mevlüt Mert Altıntaş’ın önce ayağından ateşi kesmeyince boynundan vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Rus ve Türk heyetler soruşturmayı sürdürürken saldırganın telefon şifresi kırılmaya çalışılıyor

Şifre içinde şifre

Rus Büyükelçi Andrey Karlov’u Çankaya’da katıldığı sergide katleden Mevlüt Mert Altıntaş’ın bağlantılarını ortaya çıkartacağı tahmin edilen her detay üzerinde Rus ve Türk istihbarat birimleri titizlikle çalışıyor. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 13 kişi gözaltına alınırken, çatışmanın ayrıntıları, kamera kayıtları ve tanık ifadelerine yansıdı. Saldırganın cep telefonu ise incelemeye alındı. Uzmanlar saldırganın cep telefonundaki 4 haneli şifreyi kırmaya odaklandı. Saldırganın cep telefonundaki HTS kayıtlarının yanı sıra hesap hareketlerinin de incelendiği soruşturmada, Rusya’nın Ankara Büyükelçiliğinde çalışanların Altıntaş’a bilgi verip vermediği de araştırılıyor.

Önce ayağından vurdular

- 19:05 Savcılık kaynaklarından olay anıyla ilgili alınan yeni bilgiye göre, saldırgan Altıntaş saat 19.05’de Karlov’u öldürdükten sonra salonda bulunanlara sol eline kaldırarak Arapça kelimeler söylemeye devam etti. Ardından salondaki duvarda asılı bulunan fotoğrafları tek tek söküp yere fırlattı.

- 19: 27 Bu sırada saat 19.27’de salona ilk olarak olay sırasında John F. Kennedy Caddesi’nde görevli trafik polisleri intikal etti. Polislerin, ‘Teslim ol’ çağrılarına silah doğrultarak karşılık veren Altıntaş duvarın arkasına gizlenerek siper aldı.

Haberin Devamı

- 19:32 Bu sırada polis ilk olarak kendilerine ateş açan Altıntaş’ı, saat 19.32’de ayağından vurdu. Ayak ve bacak bölgesinden 4 kez isabet alan Altıntaş yere düştü.

Ateş etmeye devam etti

Binaya asayiş ekiplerinden bir süre sonra giren Özel Hareket polisleri de Altıntaş’a ‘Teslim ol’ çağrısında bulundu. Saldırgan ise yerde yatarken ateş Andrey Karlovetmeye devam ediyor.

- 19:42 Yaklaşık 15 dakika süren çatışmanın ardından Altıntaş, saat 19.42’de boynuna isabet eden kurşunla yere yığıldı. Nitekim son belirlemelere göre Canik marka silah kullanan saldırganın üzerinden 3 yedek şarjör çıktı. Saldırgandaki toplam mermi sayısı ise 75 olarak belirlendi.

7 dakikalık bomba paniği

Başsavcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, ayrıca saldırgan etkisiz hale getirildikten sonra polisler başına toplandı. Bu sırada bir özel harekat polisi, elindeki silahı tekme ile uzaklaştırdı. Bu sırada, uyarı üzerine saldırganın yanında bulunan polisler, bomba düzeneği olma ihtimaline karşı geri kaçtı.

Haberin Devamı

- 19:49 Yapılan incelemenin ardından, bomba olmadığı anlaşılınca sağlık ekiplerinin içeri girmesine izin verildi. Sağlık ekipleri de saat 19.49 sıralarında içeri girerek, Rus Büyükelçi Karlov’a müdahale etti.

İşte keşif anları

Saldırgan polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın 3 gün önce Çağdaş Sanatlar Merkezi’ne gelerek keşif yaptığı anın görüntüler ortaya çıktı. Altıntaş, olay günü sanat merkezinin bitişiğindeki otelin 214 numaralı odasında kalmıştı.

‘Anti sosyal kişilik bozukluğu’

“İçine kapanık”, “anti sosyal kişilik bozukluğu” bulunduğu tahmin edilen saldırgan Altıntaş’ın olay günü ya da hayatının diğer dönemlerinde ilaç veya başka madde kullanıp kullanmadığı da araştırılıyor. Altıntaş’ın, geçici görevli bulunduğu Diyarbakır’da, 15 Temmuz darbe girişiminden önce 2 gün izin aldığı belirlendi. İznini Ankara’da geçirdiği tespit edilen Altıntaş’ın bu sürede neler yaptığı da inceleniyor.

Haberin Devamı

Operasyonla etkisiz hale getirilen polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın Keçiören’deki Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi işlemleri sona erdi. Altıntaş’ın cenazesini almak için şu ana kadar hiçbir yakınının başvuruda bulunmadığı öğrenildi. Cenazenin sadece birinci derece akrabası olan yakınlarına teslim edilebileceği belirtildi. Altıntaş’ın annesi, babası, amcası ve kız kardeşi ile akrabası olduğu öğrenilen iki kişi, Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Hasta raporu veren doktorun eniştesi ihraç edilmiş

Mevlüt Mert Altıntaş’ın olay günü, Yenimahalle Onkoloji Hastanesinden karın ağrısı şikayetiyle rapor aldığı, kendisine rapor veren doktorun eniştesinin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra emniyetten ihraç edilen bir komiser olduğu da tespit edildi. Altıntaş’ın rapor aldıktan sonra evine gidip olaydan iki gün önce satın aldığı takım elbiseyi aldığı, 14 Aralık’ta telefonla rezervasyon yaptırdığı otele geçtiği, burada bir iki saat kaldıktan sonra Çağdaş Sanatlar Merkezine gittiği belirlendi.

Haberin Devamı