Gazete Vatan Logo

Sıfır otomobiller 30 bin lira ucuzladı

Yapılan ÖTV ve yıl sonu indiriminin ardından sıfır otomobil fiyatları 10 ile 30 bin lira arasında düştü.

Sıfır otomobiller 30 bin lira ucuzladı

Sıfır otomobillere ÖTV indirimin ardından bir de yıl sonu indirimi eklenince fiyatlarda 10 ila 30 bin lira arasında indirim oldu. Hal böyle olunca vatandaşlar ikinci el otomobil yerine sıfır otomobillere yöneldi.

4 KAT ARTTI

Haziran ayından itibaren büyük kayıplar yaşayan, eylül ve ekim aylarında ise tamamen dibe vuran otomotiv sektörü ÖTV ve KDV indirimiyle birlikte yeniden canlandı. Vergi indirimlerine markaların stokları eritmek için devreye soktuğu kampanyalar da eklenince 1 Kasım’dan itibaren showroom trafiği 4 kat arttı.

İNDİRİMLER VE KAMPANYALAR ARTTI


Otomobil ve hafif ticari araç satışlarının eylül ayında yüzde 68, ekim ayında ise yüzde 77 daralmasıyla birlikte 1 Kasım'da devreye giren ÖTV ve KDV indirimleri hem vatandaşın hem de otomotiv sektörünün yüzünü güldürdü. Hazine ve Maliye Bakanlığı matrah (vergisiz) fiyatı 120 bin TL'ye kadar olan 1.6 litre ve altı motora sahip otomobillerin ÖTV oranlarını 15 puan, ticari araçlarda ise KDV oranlarını yüzde 18'den 1'e indirdi. Bu destek sayesinde otomobil fiyatları yaklaşık yüzde 10, ticari araç fiyatları ise yüzde 15'e yakın düştü. Markalar ellerindeki stoklara bağlı olarak hükümetin bu desteğini birbirinden cazip indirim ve faiz kampanlarıyla artırınca, hem otomobil hem de hafif ticari araç fiyatları yeniden makul seviyeye geriledi.

Haberin Devamı