Gazete Vatan Logo

Sıfır araçlara ÖTV indirimi gelecek mi? Kimler ÖTV indiriminden yararlanabilir?

Kamu bankalarından ekonomiyi canlandırma amacıyla atılan 4 büyük kredi desteği vatandaştan büyük ilgi görüyor. Özellikle de kamu bankaları binek ve ticari araçlarda aylık faizi yüzde 0.49-0.69 faiz oranı ile 6 ay ödemesiz taşıt kredisi imkanı sunuluyor. Kredi kampanyalarını araştıran pek çok kişi de araçlara ÖTV indirimi gelecek mi sorusuna yanıt arıyor. ÖTV indirimi için 2020'nin ilk 6 aylık döneminden sonra yapılabileceğinin sinyali verilmişti. Uygun faiz oranları ile kredi almak ve araç sahibi olmak isteyenler sıfır araçlara ÖTV indirimi gelecek mi? 2020 ÖTV indirimi ne zaman gelir? sorularını araştırıyor. İşte ÖTV indirimi ile ilgili merak edilenler...

Sıfır araçlara ÖTV indirimi gelecek mi? Kimler ÖTV indiriminden yararlanabilir?

Konuttan taşıta mobilyadan tatile geri ödemesiz dönemli 180 aya varan vadeli 4 yeni kredi paketi kamu bankaları tarafından hayata geçirildi. Normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için hayata geçirilen krediler yoğun ilgi görüyor. Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır km binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak vatandaşlar da araçlara ÖTV indirimi gelecek mi, sıfır araçlara ÖTV indirimi gelecek mi, 2020 ÖTV indirimi ne zaman gelir sorularını araştırıyor. İşte 2020 ÖTV indirimi ile ilgili merak edilenler...

Kamu bankalarından ekonomiyi canlandırma yönünde 4 büyük kredi hamlesi geldi. Vatandaşa corona virüs sonrası konuttan taşıta mobilyadan tatile geri ödemesiz dönemli 180 aya varan vadeli 4 yeni kredi paketi sunuluyor. Destek paketiyle vatandaşın ihtiyaçlarının karşılanması, yerli üretime destek verilmesi ve tüm sektörlerin ekonomik anlamda canlandırılması hedefleniyor. Kamu bankaları tarafından sunulan kredilerden özellikle taşıt kredisi büyük ilgi görüyor.

Haberin Devamı

Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır km binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşteriler firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık yüzde 0,49 – yüzde 0,69 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulacak.

Kamu bankaları tarafından sıfır ve ikinci el araçlar için açıklanan avantajlı kredi destek paketleriyle sektörde büyük bir canlanma bekleniyor. Kredi kampanyalarının açıklanmasının ardından araç sahibi olmak isteyenlerin de gözü 2020 yılı ÖTV indiriminde.

ARAÇLARA ÖTV İNDİRİMİ GELECEK Mİ?

ÖTV indiriminin 2020'nin ilk yarısında yapılabileceği işaret edilmişti. Kamu bankalarının araç kredisi kampanyasının ardından araç satın almak isteyenler ÖTV indirimini bekliyor. ÖTV indirimi ile ilgili resmi kaynaklardan yapılan bir açıklama henüz yok.

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Lüks ürünlerde (kürk, mücevher, lüks arabalarda gibi), insan sağlığına zararlı olan ürünlerde (Tekel ürünleri olan alkol, sigara gibi), çevreye zarar veren ürünlerde (fosil atık, benzin, kömür gibi) ödeniyor. Sektör temsilcileri, salgın sürecinden olumsuz etkilendiklerini belirtmiş, sıfır ve ikinci el araçlar için açıklanan avantajlı kredi destek paketleriyle sektörde büyük bir canlanma beklediklerini açıklamıştı.

Haberin Devamı

KİMLER ÖTV İNDİRİMİNDEN YARARLANABİLİR?

01.01.2020 tarihinden yayınlanan Resmi Gazete'de engelli vatandaşların ÖTV indiriminden yararlanma kapsamı belirlenmiştir. Buna göre; ÖTV'siz sıfır araç alabilecek kişilerde kategorize edilmiştir:

• Şehit yakınları ( şehidin annesi, babası, eşi ve çocukları)

• Gazi ve gazi yakınları (gazinin annesi, babası, eşi ve çocukları)

• Yetkilendirilmiş sağlık kuruluşlarından alınan rapor ile engel durumu kanıtlanmış olan kişiler

ÖTV indiriminden yararlanmaya hak kazanan grupta yer alan kişiler ellerindeki rapor ile istedikleri araç galerisinden taşıt alabilirler. ÖTV indirimi ile satın alınan araç 5 yıl boyunca satılamaz.