Gazete Vatan Logo

Şiddet mağduruydu bebeğini de kaybetti

Almanya’da yaşarken eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle boşanarak Türkiye’ye dönen Dürdane Sibel Üzegül, yaşadığı kötü günleri geride bırakarak yeni bir hayata başladı.

Şiddet mağduruydu bebeğini de kaybetti

Erzurumlu Dürdane Sibel Üzegül (40), İstanbul’da ailesiyle yaşarken 2008’de görücü usulüyle evlenerek, Almanya’ya yerleşti.

Evliliği sırasında gördüğü şiddet nedeniyle 6 ay kadın sığınma evinde kalan Üzegül, 2010’da Türkiye’ye döndü.

Baba evine yerleşen Üzegül, psikolojik sorunları ve panik ataklarına rağmen bir akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalışmaya başladı.

‘Kadınlar örnek alsın’

Pompa ile araçlara akaryakıt doldurmanın yanı sıra araç temizliği, yağ ve motor bakımı da yapan Üzegül, 5 yıldır sürdürdüğü işine adeta dört elle sarıldı. 2 aylık bebeğini şiddet sonucu kaybettiğini ifade eden Üzegül, bebeğini kaybetmenin üzüntüsü ve maruz kaldığı şiddetin psikolojisini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Kadınlara, “Kesinlikle dayanın, bu işler dayanılamayacak işler değil. Kendinize güvenin, kadınlar olarak yapamayacağımız bir iş yok.” tavsiyesinde bulunan Üzegül, çalışma arkadaşlarıyla “aile” olduğunu, zor dönemleri hep birlikte atlattıklarını vurguladı. Erkek sürücülerin kendisini gördüğünde şaşırdığını, “Burada ne işiniz var, bu mesleği neden seçtiniz, zorlanmıyor musunuz?” şeklinde sorular yönelttiğini aktaran Üzegül, zor görülen işlerin pratik yönlerine alıştıkça dezavantajların günden güne ortadan kalktığını dile getirdi.

Haberin Devamı