Gazete Vatan Logo

Sıcaklıklar 10 derece birden düşüyor

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kütahya, Ankara, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ila 4, doğu kesimlerde 5 ila 10 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey, iç ve batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Haberin Devamı

Ankara: Çok bulutlu ve hafif yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, Anadolu yakası ağırlıklı olmak üzere aralıklı ve hafif yağmurlu 11

İzmir: Parçalı bulutlu 13

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, 14

Antalya: Parçalı bulutlu 18

Samsun: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor) 10

Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların kuvvetli olması bekleniyor) 12

Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların kuvvetli olması bekleniyor) 4

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 10