Gazete Vatan Logo

Sıcak para gayrimenkule akacak

Re/max Piramit kurucusu ve mimar Nurdan Tartanoğlu, 2016 yılında gayrimenkul piyasasındaki yükselişin süreceğini söyledi.

Uluslararası alanda da pek çok ödülün sahibi, 2016 yılında büyümeye gidecek olan Re/max Piramit kurucusu Mimar Nurdan Tartanoğlu, 2016 yılında güvenli bir liman olan gayrimenkule ilginin artarak süreceğini, alımda pazarlık fırsatlarının iyi yakalanması gerektiğini belirtti.

En son olarak tüm Avrupa’daki Re/max ofisleri içinde “Avrupa’nın en çok işlem yapan üçüncü ofisi” ödülü dahil olmak üzere pek çok ödülün sahibi Re/max Piramit kurucusu ve mimar Nurdan Tartanoğlu, 2016 yılında gayrimenkul piyasasındaki yükselişin süreceğini söyledi.

Piyasalardaki dalgalanmalardan dolayı sıcak paranın güvenli bir liman olan gayrimenkule kayışını sürdüreceğini öngören Tartanoğlu, “Özellikle İstanbul merkez bölgelerde, gayrimenkul fiyatlarının gideceği daha çok yer var. Çünkü nüfus artış hızımız ve yerli-yabancı göç bu konuda gayrimenkul sektörünün ve yatırımcısının yanında çalışıyor. Şu an alımda pazarlık gücünün arttığı zaman, yatırımcılar acele etmeli. Çünkü her şeye rağmen fiyatlar düşmüyor. Ekonomide iyimserlik görüldüğünde fiyatların artış hızı yükselecektir” dedi.

Haberin Devamı

Tartanoğlu, ülkemizde 2015 yılında siyasi belirsizlik, üst üste yapılan seçimler, ekonomik piyasalardaki dalgalanmalar ve dövizin anormal yükselişinin gayrimenkul piyasasında da hissedildiğine dikkat çekti. Tüm bunlara rağmen fiyatlardaki yükselişin eski hızını kaybetse de durmadığını, gayrimenkulun her ortamda farklı sebeplerle el değiştirdiğini, özellikle büyük yatırımcıların belirsiz ortamların yarattığı fırsatları değerlendirdiklerini ve sıcak paranın diğer piyasalardaki endişeden dolayı güvenli bulduğu gayrimenkule yöneldiğini belirtti.

2016 yılında geçtiğimiz yıla benzer sıkıntı ve fırsatların devam edeceğini açıklayan Tartanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul’un belli bölgelerindeki arz miktarlarının çok fazla olması belli bir absorbe süresine ihtiyaç duyacak ve fiyatlarda artış oldukça yavaşlayacaktır. Örneğin Beylikdüzü, Kartal gibi…. Ancak çok güvenli bir liman olan gayrimenkule talep artarak sürecektir.”

Haberin Devamı

Aslen mimar olan Nurdan Tartanoğlu, 2016 yılında birden fazla ofisin olduğu bir şirketleşmeye gitmek üzere çalışmalara başlamış durumda. Re/max içinde kendi zincirini kurmaya yönelik adımlar attığını, bu yıl içinde İstanbul’da iki yeni ofis daha açacağını belirten Tartanoğlu, önümüzdeki beş yıl içinde toplam 10 ofisli bir zincir haline gelmeyi hedefliyor.

“Değer katar” ilkesini benimseyerek, sektöre, Re/max’a, çalışanlarına, müşterilerine ve tüm paydaşlarına “değer katmak” için yol alan Re/max Piramit, 2013 yılından bu yana Re/max Avrupa ofisleri arasında işlem bazında üçüncülük ödülünü üst üste kazanma başarısını göstermiştir. 2014 yılı işlem birincisi Kuzey Coşkun ve ciro birincisi Evrim Kırmızıtaş gibi “marka“ haline gelen danışmanlarını Re/max Piramit bünyesinde toplamaktan gurur duyan Nurdan Tartanoğlu, danışmanlara verilen eğitimlerle markalaşmanın giderek artacağını öngörüyor.