Gazete Vatan Logo

SHP SODEP olacak

SOSYAL Demokrat Halk Partisi (SHP) 25 Haziran Cumartesi günü genel başkanını seçmek için sandığa gidecek

Mevcut lider Murat Karayalçın'ın tek aday olduğu kurultayın divan başkanlığını Erdal İnönü yapacak. SHP İzmir İl Başkanı Mustafa Korkmaz, kuraltayda SHP'nin adının Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SODEP) olarak değiştirilmesi teklifinde bulunurken, Karayalçın ve örgüt, teklife sıcak baktı.
Kurultayda tek aday olan genel başkan Murat Karayalçın güven tazeleyecek. Delegeler, 60 kişilik Parti Meclisi'ni (PM) de seçecek. PM'de kendi içinden 20 kişilik Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) belirleyecek. SHP İzmir İl Başkanı Mustafa Korkmaz'ın 11 Haziran Cumartesi günü Ankara'da 30 il başkanının katılımıyla yapılan toplantıda, SHP'nin isminin SODEP olarak değiştirilmesini teklif etmesiyle parti seçimden çok isim değişikliğini konuşmaya başladı.

Korkmaz, bir zamanlar solcuların limanı olan SODEP'in yeniden canlandırılmasıyla solcuların ve sandığa gitmeyen seçmenin aynı çatı altında toplanabileceğini öne sürdü. Korkmaz, şunları söyledi: "CHP'nin tabanında çok büyük küskün kitle var. Buna AKP'ye karşı Baykal'a rağmen CHP'ye oy vermek zorunda kalan seçmenle, CHP'yi içine sindiremediği için sandığa gitmeyen seçmeni eklersek kitle daha da büyür. Artık solcuların tek bir limanda toplanması lazım. Zamanında bu SODEP'te oldu. Şimdi de SHP'nin adını SODEP olarak değiştirirek, bunu başarabiliriz."
Karayalçın'ın da katıldığı il başkanları toplantısında bu teklifi yaptığını belirten Korkmaz, "Teklif sıcak karşılandı. Örgüt bunu il yönetimleri ve ilçe başkanlarıyla değerlendirecek. Biz, İzmir'de değerlendirdik ve SODEP'ten yana karar verdik. Ayrıca kurultayımızın Divan Başkanlığı'nı SODEP'in kurucusu Erdal İnönü, Divan Başkan Yardımcılığı'nı ise SHP İstanbul Milletvekili Ahmet Gülyüz Ketenci yapacak" diye konuştu.

Haberin Devamı