Gazete Vatan Logo

Shane Larkin'in biyografisi | Shane Larkin nereli, Larkin'in boyu kaçtır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı canlı yayında Anadolu Efes'in yıldızı Shane Larkin'in A Milli Takım'da oynama durumuyla ilgili yaptığı 'Vatandaşlık konusunda gereğini yaparız' açıklamasından sonra Shane Larkin hakkında merak edilenler de arttı. Peki, Shane Larkin kimdir, nerelidir? Shane Larkin’in boyu kaçtır?

Shane Larkin'in biyografisi | Shane Larkin nereli, Larkin'in boyu kaçtır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Shane Larkin’in Türk vatandaşlığına geçirilmesi gündemine ilişkin bir açıklama yaptı. Anadolu Efes’in ABD’li oyun kurucusu Larkin’in Türk vatandaşlığına geçirilmesi ve A Milli Basketbol Takımı’nda oynayabilmesi için yapılan öneriyi değerlendiren Erdoğan, ”Shane Larkin için vatandaşlık konusunda biz gereğini yaparız. Böyle başarılı bir basketçiyi milli takımımızda da görmek isteriz” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın Larkin hakkında yaptığı açıklamadan sonra Shane Larkin ismi araştırılmaya başlandı.

SHANE LARKİN KİMDİR?

1992 yılında Amerika’da doğan Shane Larkin 1.82 cm boyundadır. Anadolu Efes’te forma giyen başarılı basketbolcu Lise öğrenimini Dr. Phillips High School’da gördü. Lise kariyerinde 18.8 sayı, 6.4 ribaund 6.3 asist ve 3.5 top çalma ortalamalarıyla mücadele eden Larkin, Scout.com tarafından en iyi 30 oyun kurucu arasında gösterildi.

2011-2013 yılları arasında Miami’de oynayan basketbolcu, sezonu 7.4 sayı, 2.5 ribaund, 2.5 asist ve 1.6 top çalma ortalamalarıyla tamamlayarak konferansında yılın çaylak takımına seçildi.

Haberin Devamı

İkinci yılında takımı ile NCAA’de Son 16 Turu’na kalmayı başaran Larkin, konferansındaki koçlar tarafından yılın oyuncusu seçildi.

2013’te NBA Draftı’a giren Larkin, 1. tur 18. sıradan Atlanta Hawks tarafından draft edildi ve hakları Dallas Mavericks‘e takaslandı.

Shane Larkin, NBA’deki çaylak yılında aynı zamanda D-League’de Texas Legends’da forması giydi. Burada ise 15.3 sayı, 8.3 asist ve 5.3 ribaund ortalamaları yakaladı.

2014-2015 sezonu başında Tyson Chandler ve Raymond Felton’ın Dallas Mavericks‘e geçtiği takasta New York Knicks‘in gitti. New York Knicks formasıyla tam 76 maça çıkan Larkin, 6.2 sayı, 2.3 ribaund ve 3 asist ortalamaları tutturdu.

2015-2016 sezonu başında Brooklyn Nets ile sözleşme imzalayan Larkin, Washington Wizards karşısında 20 sayı bulduğu maçta kariyer rekoru kırdı ve 78 maçta 7.3 sayı, 2.3 ribaund ve 4.4 asist ortalamalarıyla mücadele etti.

2016-2017 sezonunda Baskonia formasıyla Avrupa’ya atan Larkin, bir önceki sezon Final Four oynayan Baskonia‘da takımdan ayrılan Mike James ve Darius Adams’ın boşluğunu doldurmaya çalıştı. İspanyol ekibiyle 33 maça çıkan Shane Larkin, 13.1 sayı, 2.7 ribaund ve 5.7 asist ortalamaları yakalamayı başardı.

Haberin Devamı

2017-2018 sezonunda şansını bir kez daha NBA’de denemeye karar veren Shane Larkin, bu kez Boston Celtics formasını sırtına geçirdi. Kyrie Irving’in sezonun ikinci yarısıyla birlikte parkelerden uzak kalmasıyla daha çok şans yakalayan Larkin, çıktığı 54 maçta 4.3 sayı, 1.7 ribaund ve 1.8 asist ortalamaları yakalamayı başardı.

2018-2019 sezonu başında Anadolu Efes‘e imza attı.