Gazete Vatan Logo

SGK Web Tahsilat İle GSS Ve Bağkur Borç Sorgulama Ödeme İşlemleri

SGK web tahsilat sisteminden GSS ve Bağkurborç sorgulama yaparak var olan prim borçlarınızı ödeyebilirsiniz. SGK ve GSS borç sorgulama kapsamında yapacağınız işlem detaylarına bakalım.

SGK Web Tahsilat İle GSS Ve Bağkur Borç Sorgulama Ödeme İşlemleri

Genel Sağlık Sigortası gibi SGK tarafından sunulan hizmetler için kişilerin prim ödemesi yapması gerekmektedir. Bağkur’da olduğu gibi kişilerin kendi adlarına oluşan hizmet borçlarını online olarak sorgulamanızın yanında yine online olaraködeyebilirsiniz. Bu bakımdan GSS borç sorgulama ve Bağkur borcu sorgulama işlemlerini sizler de gerçekleştirerek bilgi alabilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemlerinde e devlet kapısı üzerinden sunulan GSS borç sorgulama hizmetinden yararlanabilirsiniz. İlgili hizmet üzerinden yapacağınız seçim sonrasında tüm GSS durumunuz ekranda yer alacaktır.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

GSS borç sorgulama kapsamında ne kadar borcunuz olduğunuzu görebilirsiniz. Borcu konusunda dikkat etmeniz gereken bir nokta prim borçlanmanızın hangi gelir seviyesi üzerinden olduğudur. Ekranda yer alan borç üzerinden öğrenebileceğiniz gelir seviyenizi, gelir testi yaptırarak doğru şekilde düzenleyebilirsiniz. Üstelik gelir testi yaparak prim ödemelerinizin yeniden düzenlemesini sağlamanız ile birlikte toplam GSS borcunuzda da azalma yaratabilirsiniz. Böylece yapacağınız sonraki GSS borç sorgulama işlemlerinde borçlarınız daha az olarak görülecektir.

Haberin Devamı

Bağkur Borcu Sorgulama

GSS borç sorgulama işlemlerinde olduğu gibi Bağkur borcu sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebilirsiniz. E devlet kapısı üzerinden yapacağınız işlemler sonrasına Bağkur borcunuzun ne kadar olduğu, ödenmeyen primlerinizi görebilirsiniz. Bu bakımdan kolay bir şekilde Bağkur takibi yapmanız için sizler de Bağkur borcu sorgulama yapabilirsiniz.

Ücretsiz olarak e devlet kapısı üzerinden sunulan GSS ile Bağkur üzerinden güvenceden yararlanan kişiler bilgi sağlayabilmektedir. Eğer borcunuzu ödemek istiyorsanız da sorgulama sonrasında ekranda yer alacak olan ödeme bağlantılarını takip edebilirsiniz. Ödeme konusunda kişilerin sadece kredi kartını kullanması gerekmektedir. Kullanacağınız kredi kartı ile birlikte tüm borçlarınızı ödeyebilirsiniz. Kredi kartı dışında herhangi bir şekilde havale ya da EFT gibi ödeme seçenekleri online ödeme de mümkün değildir. Bu nedenle kredi kartı olmayanların online ödeme yapması da mümkün değildir.

Haberin Devamı