Gazete Vatan Logo

SGK vergi borcunuzu online olarak sorgulayabilirsiniz!

SGK Vergi Borcu Sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sosyal güvencesi olan vatandaşların borçlarını sorgulayabilecekleri bir uygulamadır. SGK Vergi Borcu Sorgulama uygulaması ile Sosyal Güvenlik Kurumu kullanıcıları internet üzerinden online olarak borçlarını sorgulayabilirler.

SGK vergi borcunuzu online olarak sorgulayabilirsiniz!

Ülkemizde yaşayan her vatandaşın ödemekle yükümlü olduğu vergiler vardır. Almış olduğumuz hizmetlerin kalitesinin düşmemesi için bu vergiler düzenli olarak ödenmelidir. Her vatandaşın ödemekle yükümlü olduğu vergi ödemeleri bu karşılıklardan biridir. Bu vergi ücretleri ailelerin kendi geçimleri, gelirlerine göre, mal ve mülke göre düzenlenmektedir. Vergi ücreti buna göre tasarlanır ve düzenlenir. Ülke içerisinde daha iyi hizmet almak için ve daha yüksek yaşam standartlarına sahip olmak için ödememiz ile yükümlü olan bu vergileri zamanında ve düzenli olarak ödememiz gerekmektedir. Çünkü ödenen bu vergiler ile birlikte ülkemizin kasasına para girişi gerçekleşmektedir. Bu durumda bizim daha iyi yaşam standartlarında yaşamamızı sağlamaktadır.

ARAÇ VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vergilerini ödeyemeyen vatandaşların kullanması için ise vergi borç sorgulama işlemi sisteme girmektedir. Vergi borç sorgulama işlemini kullanacak olan vatandaşlar e Devlet sistemine giriş yapmaları gerekmektedir. e-devlet sistemi sizin de bildiğiniz üzere devletimizin resmi internet sitesidir. Bu resmi internet sitesi ülkemiz altında hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarının ve bakanlıkların internet sitelerini kendi bünyeleri altında toplayarak vatandaşlarımıza tek bir çatı altında daha hızlı ve daha kolay işlem imkanı sunmaktadır. E-Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirmek için aranan tek şart e-Devlet üyeliğinizin olması gerekmektedir. Çünkü e Devlet sistemi resmi bir sistem olduğu için üyelik alınmadan işlem yapılması mümkün değildir. E-Devlet üyeliği almak için ise yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine kimlik belgeniz ile birlikte giderek vezne görevlisine e-Devlet üyeliği almak istediğinizi beyan etmeniz gerekmektedir. Bu beyanınızın ardından vezne görevlisi size T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir e Devlet şifresi verecektir.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemine giriş yapmak için Bu e-Devlet şifresini ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet giriş ekranında bulunan ilgili alanlara eksiksiz bir şekilde doldurmanız halinde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı isteyecektir. Bu işlemin amacı ise bir sonraki resmi işlemlerinizde e-Devlet sistemi sizi tanıyarak daha hızlı ve daha kolay işlem imkanı sunmaktadır. Ayrıca güvenlik amaçlı olarak e Devlet sistemi PTT şubesinden almış olduğunuz e Devlet şifresini kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir e Devlet şifresi ile değiştirmenizi isteyecektir. Bu işlemlerin ardından e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinden yapılan resmi işlemlerden biri de Vergi Borç Sorgulama işlemidir. Vergi borç sorgulama işleminizi e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmek için e Devlet ana sayfasında bulunan arama kutucuğuna Vergi Borç Sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkacak sayfa üzerinden Vergi Borç Sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı