Gazete Vatan Logo

SGK ve SSK prim sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

İnternette artık SSK hizmet dökümü online SSK ve SGK sorgulama işlemi üzerinden alınabiliyor. Online SSK ve SGK sorgulama işlemleri internet üzerinde e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilir. Sigortalılar e-Devlet Kapısından sadece dakikalar içerisinde günün her saatinde SSK ve SGK sorgulama işlemini kolayca yapabilmektedir.

SGK ve SSK prim sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu 21.yüzyıl Türkiye’sinde internet teknolojilerini en etkin şekilde kullanmakta olan kamu kurum ve kuruluşu olarak öne çıkıyor. Türkiye’de sigortalılık ve emeklilik hizmetlerinin daha çağdaş ve daha modern hizmet standartları çerçevesinde vatandaşlara sunulabilmesi amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından internet üzerinde geniş kapsamlı e-SGK ağı uygulamaları hizmete açıldı. Bu çerçevede de Türkiye’de özel sektör alanında çalışmakta olan milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefinin SSK ve SGK sorgulama işlemi ile birlikte sadece dakikalar içerisinde en güncel sigorta hizmet durumu bilgilerine ulaşabilme şansına sahip olabilmesi sağlanıyor. Özellikle de her geçen gün hızla gelişen teknolojiler ile birlikte günlük yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde yer bulan internet hizmetleri oldukça yoğun şekilde kullanılıyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Her geçen gün hızla gelişen ileri nesil mobil akıllı cihaz teknolojileri ile birlikte artık vatandaşların dakikalar içerisinde internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansı bulunuyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde mobil akıllı cihaz teknolojileri ile birlikte yaşamın her alanında nerede bulunuluyor olunursa olunsun internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olunabiliyor. Bu durumda internet teknolojilerinin ve dolayısı ile de internet hizmetlerinin son yıllarda oldukça yoğun ve sık şekilde kullanılmasına neden oluyor. Özellikle de elektronik platform üzerinde son yıllarda oldukça etkin bir hizmet yapısını benimsemiş olan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından elektronik ortamda hizmete açılan e-SGK ağı uygulamaları ile birlikte sigortalılık ve emeklilik işlemleri internet avantajlarından yararlanılarak gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları aracılığı ile milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefi internet üzerinden online SSK ve SGK sorgulama işlemini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları sayesinde sadece dakikalar içerisinde en güncel SSK sigorta hizmet durumu bilgilerine tüm ayrıntıları ile birlikte ulaşmak isteyen milyonlarca SSK mükellefi internete erişim sağlayabildiği her yerden kurumun e-SGK ağı uygulamalarını kullanarak online SSK ve SGK sorgulama işlemini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerinde oluşturulmuş olan e-SGK ağı uygulamaları ile birlikte SSK ve SGK sorgulama işlemleri internete erişim sağlanabilen her noktadan 7 gün 24 saat sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Bu yüzden de günümüzde SSK mükellefleri başta SSK ve SGK sorgulama işlemleri olmak üzere tüm sigortalılık işlemleri için genel olarak internet hizmet kanallarını kullanmayı tercih ediyor.

İnternet üzerinde yer aşan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarının bulunduğu sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebilmekte olunan SSK ve SGK sorgulama işlemi ile SSK prim ödemelerinin düzenli yapılıp, yapılmadığı başta olmak üzere tüm güncel bilgilere ulaşılabiliyor. Ancak SSK ve SGK sorgulama işlemlerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmesi için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması işleminin gerçekleştirilmesi gerekliliği bulunuyor.

Haberin Devamı