Gazete Vatan Logo

SGK ve İŞKUR'a yeni atama

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na (SGK) SGK Başkan Yardımcısı İsmail Yılmaz vekaleten, İŞKUR Genel Müdürlüğü'ne ise Bekir Aktürk atandı.

SGK ve İŞKUR'a yeni atama

SGK Başkanı ve İŞKUR Genel Müdürü belli oldu. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı görevine atanan SGK Eski Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, SGK Başkan Yardımcısı İsmail Yılmaz’a Kurum Başkanlık görevini devretti.Başkanlık Binası Erdoğan Özen Konferans Salonunda düzenlenen devir teslim töreninde konuşan SGK eski Başkanı Bağlı, görev yaptığı dört yıl boyunca vatandaş ve SGK personelinin memnuniyetini gözeterek hareket ettiğini ifade etti. Bağlı, konuşmasında “Personelimle her zaman iletişim halinde olmaya çalıştım. Alt yapısı iyi olan mükemmel bir Kurumda çalıştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum ” dedi.

Törende konuşan SGK Başkan V. İsmail Yılmaz, Bakan Yardımcısı Bağlı’ya yeni görevinin hayırlı ve başarılı olması temennisinde bulunarak “Birlikte güzel işler yapacağımıza inanıyorum ve gelecek nesillere daha iyi bir Sosyal Güvenlik Kurumu bırakmak için tüm gayretimizle çalışacağız. SGK personelinin vatandaş memnuniyeti için göstermiş olduğu gayreti ve hizmeti her yerde dile getiriyor ve takdir ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İŞKUR'un yeni Genel Müdürü belli oldu

Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı ve vekaleten Genel müdürlüğe bakan Cafer Uzunkaya, 3 Ocak'ta görevden alınmış ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğüne atanmıştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Selçuk, İŞKUR Genel Müdürlüğüne vekaleten, kurumda genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Bekir Aktürk'ü atadı. Aktürk atandığı haberini Twitter'dan yaptığı paylaşımla duyurdu.

Bekir Aktürk Kimdir?

1976 yılında Sakarya’nın Akyazı ilçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Akyazı’da tamamladı. 1999 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.2000 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığının açmış olduğu sınavı birincilikle kazanarak Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladı.

2008 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim dalında Yüksek Lisansını tamamladı.2004 yılında Müfettişliğe, 2010 yılında ise Başmüfettişliğe atandı. 665 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 2011 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığına İş Başmüfettişi olarak atandı. 2011-2014 yılları arasında İş Teftiş Kurulu Başkanlığında Refakat Müfettişi olarak görev yaptı.2014 yılı Aralık ayından 2016 yılı Haziran ayına kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Müsteşar ve Bakan Danışmanlığı görevlerinde bulundu. 14.06.2016 tarihinden itibaren Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktadır.Diğer taraftan, inceleme ve görev kapsamında değişik Avrupa ülkelerinde çalışmalar yaptı. Yayınlanmış bir adet kitabı (İşsizlik Sigortasına Karşılaştırmalı Bir Yaklaşım: Avrupa Birliği Ülkeleri ve Türkiye), çeşitli dergilerde yayımlanmış birçok mesleki makalesi, Hentbol Federasyonu Denetim Kurulu ve İş Müfettişleri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği bulunan Bekir Aktürk, evli ve iki çocuğu olup, İngilizce bilmektedir.

Haberin Devamı