Gazete Vatan Logo

SGK ve BAĞKUR borç sorgulama- GSS prim borcu sorgulama işlemleri!

SGK, BAĞ-KUR ve GSS borç sorgulama işlemlerini online hizmetler sayesinde öğrenebilirsiniz. Bu sorgulama işlemlerini yapmak çok basit. Nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

SGK ve BAĞKUR borç sorgulama- GSS prim borcu sorgulama işlemleri!

Sigortalıların artık sigorta işlemlerinde internet kolaylıklarından ve hızından yararlanabilmesine yardımcı olan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetleri her geçen gün daha geniş kapsama ulaşıyor. Sigorta mükelleflerinin sigorta işlemlerini internete bağlanabildikleri her yerden gerçekleştirebilmelerine yardımcı olan online hizmetleri ile Türkiye’nin en geniş online kamu hizmet ağını oluşturan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde bulunan online web tahsilat uygulaması SGK borç sorgulama işlemlerinde sigortalılara önemli kolaylıklar sağlıyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan online web tahsilat uygulaması ekranından sadece birkaç dakika içerisinde SSK, Bağkur ve GSS gibi sigorta sistemlerinden kaynaklı herhangi bir prim borcunun olup olmadığını öğrenebilme imkanı bulunuyor. Özellikle de SGK borç sorgulama işlemlerini günün her saatinde internete erişim sağlanabilen her yerden yapabilme imkanı sağlayan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun web tahsilat uygulaması ile birlikte sigorta mükellefleri artık borç durum bilgisini alabilmek için SGK il ve ilçe müdürlüklerine giderek uzun saatler sıra beklemek ve evrak işlemleriyle uğraşmak zorunda kalmıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde oluşturmuş olduğu geniş online hizmet ağı içerisinde bulunan web tahsilat uygulama sayfasından online SGK borç sorgulama işlemi kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından web tahsilat uygulaması üzerinde gerçekleştirilen yeni güvenlik uygulaması kapsamında vatandaşın SSK borç sorgulama işlemleri için öncelikli olarak e-Devlet sistemi kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Bu kapsamda da onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/ adresinde yapılan e-Devlet ‘sisteme giriş’ ekranı yönlendirmesinde vatandaşlar ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sisteme giriş yapan vatandaşlar SGK borç sorgulama işlemlerini yapabilmek için sorgu türü kısmında 4A işveren ödemeleri, sorgu tipi kısmında sorgulama tipini seçerek SSK sicil numarasını girmesiyle borç durumunu en güncel şekilde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun web tahsilat uygulamasında e-Devlet kimlik doğrulamasının ardından Bağkur borç sorgulama işlemleri ise sorgu türü kısmında 4B sigortalı ödemeleri ve sorgu tipi kısmında sorgulama tipini seçerek, Bağkur sicil numarasıyla yapılabiliyor. Böylelikle internet üzerinden Bağkur borç sorgulama ile Bağkur borcunun olup, olmadığını ayrıntılı bir şekilde öğrenebilme imkanı bulunuyor. SGK web tahsilat uygulaması üzerinde online GSS borç sorgulama işlemleri ise sorgu türü kısmında diğer ödemeler, sorgu tipi kısmında GSS Prim seçenekleri seçilerek ve T.C. kimlik numarası ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu girilerek gerçekleştirilebiliyor. Genel Sağlık Sigortası kapsamında gelir testi yaptırmayarak, en üst düzey GSS prim ödemesinden borçlandırılan vatandaşlar ve GSS prim ödemeleri devlet tarafından karşılanmayarak, bireysel ödeme yapması gereken vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu’na herhangi bir GSS prim borcunun olup, olmadığını bu şekilde internet kolaylığında öğrenebiliyor.

Haberin Devamı