Gazete Vatan Logo

SGK SSK 4A Hizmet Bilgisi Sorgulama

Sigortası olan herkesin, sigortada bir hesabı açılarak çalıştığı süreler boyunca prim ve diğer durumları ile ilgili bilgiler işlenmektedir. Bu sayede SGK hizmet bilgisi sorgulaması yapılarak sigorta ile ilgili hizmet bilgisi alınabilmektedir.

Bu özellikle sigorta bilgileri gerekli olan, toplam prim sayısını öğrenmek isteyen ve emeklilik hesaplaması yapmak isteyenler kullanabilmektedir. Bunun dışında da yine sigortanın güncel durumu ile ilgili bilgi almak için de SGK hizmet bilgisi alınabilmektedir. Hizmet dökümü olarak da adlandırılan bu hizmet bilgisi, 4A ve 4B için ayrı şekilde hazırlanmıştır. Bu nedenle bir işte sigortalı olarak çalışan ya da kendi işini yaparak BAĞKUR üzerinden sigorta imkanından yararlanan kişilerin, hizmet bilgisi alırken bu seçimi doğru bir şekilde yapması gerekmektedir. Bu sayede sigortaların hizmet bilgilerine ulaşım mümkün olacaktır.

SSK HİZMET SORGULAMA - SSK GÜN SORGULAMA - SSK SORGULAMA

E-SGM Giriş Hizmet bilgisi sorgulamak için ilk olarak SGK sitesine giriş yapmanız girilmelidir. Bu giriş ekranında yer alan bilgiler doğru bir şekilde, kimin sigorta hizmet bilgisi sorgulanacaksa onun kişisel bilgileri ile girilmelidir. T.C. kimlik numarası, kişinin doğum yeri, kimliğin arka yüzünde yazan cilt numarası ve doğum yılı bilgilerinin girilmesi yeterli olmaktadır. Bu işlemlerin ardından E-SGM sistemine giriş yapılabilmektedir. Buradaki menüler üzerinden sadece hizmet bilgisi değil, sigortanız ile ilgili tüm sorgulama işlemlerini yaparak bilgi alabilmeniz mümkündür.

Hizmet Bilgisi Sorgulama

E-SGK sistemine giriş yapıldıktan sonra menüde yer alan hizmet seçeneği altındaki 4A hizmet bilgisini seçebilirsiniz. BAĞKUR’lu olarak çalışan kişiler ise bu bölümde 4B hizmet bilgisini seçmelidir. Bu seçimin ardından ilgili sigortalının tüm sigorta bilgileri detaylı bir şekilde belirtilecektir. Özet bilgilerin yanında sigorta başlangıcından sorgulama gününe kadar tüm zaman içerisinde sigorta hesabındaki hareketliliklerin gösterildiği detaylı bilgiler de yayınlanmaktadır. Bu bölümler sayesinde toplan gün sayınızı ve toplam kazancınızı öğrenebilirsiniz. Bunun yanında aylık ve yıllık periyotlara göre sigorta durumunuzu sorgulayabilirsiniz. Bu bölüm özellikle sigortasının yatıp yatmadığını merak eden sigorta sahipleri için de oldukça yararlıdır. Öyle ki sigorta hizmet bilgisi aldıktan sonra son dönemde sigortanın ödenip ödenmediği görülebilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bir hizmeti olan E-SGK ile siz de sigorta sorgulamalarınızı internet üzerinden yaparak sigortanız ile ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan ve herhangi bir şekilde şifre, üyelik gerektirmeyen E-SGK sistemi ile sigorta bilgileriniz, her zaman erişilebilir durumdadır. Bu sayede ihtiyaç duyduğunuz her an, bu bilgileri sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı