Gazete Vatan Logo

SGK sorgulamaları sayesinde SSK prim sorgulamanızı halledin!

SGK sorgulama işlemlerini yaptığınız takdirde SSK prim sorgulama işlemini de halletmiş olacak ve toplam prim gün sayınıza birkaç işlem sonucunda ulaşmış olacaksınız. Konunun ayrıntıları haberimizde.

SGK sorgulamaları sayesinde SSK prim sorgulamanızı halledin!

Ülkemizde sigorta işlemlerinin daha modern ve daha çağdaş koşullarda yapılması ve gelişmiş yüzyılda vatandaşların oluşturduğu bu ihtiyaçlarını en kaliteli ortamda rahatlıkla yapabilmesi amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu yenilikçi alt yapıyı desteklemiş, bu alanda önemli gelişmelere yol açmıştır. Vatandaşların yaşamlarının her alanında aktif olarak kullandığı internet Sosyal Güvenlik Kurumunun vatandaşlara sunmuş olduğu SGK hizmet dökümü gibi hizmetlerden daha kolay bir şekilde yararlanmasını sağlamıştır. Artık internetin ceplerde taşındığı günümüzde bu sistemlerden yararlanmak oldukça kolaydır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Online internet sistemi ile vatandaşlara sağlanan hizmetlerden herkes yararlanabilir. Bu konuda vatandaşların internet üzerinden işlemlerini yapmaları zaten daha çok rağbet görmüştür. Çünkü Sosyal Güvenlik Kurumu şehir merkezlerinde ya da illerde olan binalarında oldukça büyük bir yoğunluk vardır. Burada çalışan kişilerinde işleri vardır. Aynı zamanda da işlemlerini halletmeye gelen vatandaşlar ile de buralarda oluşan kalabalık daha da büyür. Bu kalabalıkta vakit kaybetmek istemeyen vatandaşlar işlerini daha kısa bir sürede halletmek isteyen vatandaşlarda bu online internet hizmetinden yararlanabilirler. Hem şubelerde çalışanlar hem de işlemlerini gerçekleştirecek olan vatandaşlar için bu sistem büyük önem taşır.

Haberin Devamı

Her birimiz küçüklükten bu yaşlara kadar hep kendimize geliştirmek ve de birer meslek sahibi olmak için uğraşıp çalıştık. Birçoğumuz belli sınavlardan geçip okuyarak, kimiz ilgi alanlara göre bir meslek edindi. Yaptığımız işe göre de bizler her ay maaşlarımızın belli bir miktarını bazı kurum ve kuruluşlara vermekteyiz. Bu ödemiş olduğumuz ücretlere prim ücreti adı verilir. Bu ödemiş olduğumuz prim ücretleri sayesinde bizler geleceğimiz için emekli olma şansı buluruz. Bunun için ödememiz gereken tutar ve çalışma hayatımız boyunca çalıştığımız gün esas alınır. Yaşlılık dönemi gelip çattığında ise emekli olmaya hak kazanarak emeklilik hakkının vereceği sosyal güvence hizmetlerinden yararlanarak, çok daha yüksek ve kalite içinde ferah bir biçimde geçirmek isteyen sigorta çalışanları hayatlarının büyük bir çoğunluğunu çalışarak geçirmektedirler. Emeklilik haklarına sahip olabilmek için ve de yaşlılık dönemlerinde emekli maaşı alabilmek için SSK emeklilik şartlarının tümünü yerine getirmeleri gerekir. Bu yerine getirmeleri gerekenler ise dijital platform üzerinde geniş bir bilgi sahibi olunarak bu hizmetten yararlanabilirler. Vatandaşların bu noktada en çok tercih ettikleri SGK hizmet dökümü alma işlemi günümüzde artık son derece kolaylaşmıştır. Online hizmetlerin tek bir çatı adı altında toplandığı e-Devlet uygulaması sayesinde vatandaşlar sonunda pratikliğe ve rahatlığa kavuşmuştur. Vatandaşların bu kolay sistemden yararlanmaları için yapmaları gereken ilk şey internete erişim sağlamaktır. Sonrasında geçirmeleri gereken birkaç aşama vardır. Bu aşamaları yaptıktan sonra SGK hizmet dökümü alma ve SSK sorgulama işlemini yapmak oldukça basittir.

Haberin Devamı

Öncelikle SGK hizmet dökümü almak isteyen vatandaşlar en yakınlarında bulunan bir merkez PTT şubesine üzerlerinde T.C. kimlik numarası net bir şekilde yazılı olan nüfus cüzdanları ile gitmeleri gerekir. Orada bulunan görevliye e-Devlet şifresi almak istediklerini beyan ettikten hemen sonra görevli memur sizden nüfus cüzdanınızı ve de 2 TL olan işlem ücretini isteyecektir. Bu istenilenleri görevliye memur teslim ettikten hemen sonra size kapalı bir zarf verecektir. Bu zarfın içerisinde sizin sisteme giriş yapmanızı sağlayacak olan e-Devlet şifresi yer alır. Zarfı üzerine gösterilen yönergeler doğrultusunda açmaya özen gösterin. Aksi takdirde içinde yer alan e-Devlet şifreniz hasar görebilir. Bu şifre ile e-Devlet resmi sayfasına giriş yapınız. Sistem otomatik olarak sizin kendinize özel bir başka şifre edinmenizi isteyecektir. Bu nedenle de sisteme giriş yaptıktan hemen sonra kendi şahsınıza özel gereken niteliklere uygun bir başka şifre belirleyin. Belirlemiş olduğunuz bu şifre ile artık sisteme girişinizi gerçekleştireceksiniz. Sonrasında ise sol köşede yer alan e-Hizmet bölümünde yer alan harflerden ‘’S’’ harfini seçiniz. Çünkü işleminizi Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı adı altında yapacaksınız. Daha sonra alt başlıklardan SGK hizmet dökümü ve SSK sorgulama başlığına tıklayınız. Bu alana tıkladıktan sonra karşınıza açılan ekrandan bazı bilgilerinizi girmeniz istenir. Bu bilgileri ilgili alanlara doğru bir şekilde girdiğiniz takdirde artık SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. İşte bu aşamaları atlattıktan sonra artık yapacağınız işlem oldukça basitleşmiş olur. Çok kısa bir süre içinde SGK hizmet dökümüne sahip olabileceksiniz.

Haberin Devamı