Gazete Vatan Logo

SGK sorgulama ve SSK sorgulama T.C. kimlik no ile yapılıyor mu?

SGK sorgulama ve SSK sorgulama işlemlerini T.C. kimlik numaranızla yapabilirsiniz. Bu işlemleri yaparak toplam prim gün sayınızı öğrenebilirsiniz. Detayları haberimizin devamında.

SGK sorgulama ve SSK sorgulama T.C. kimlik no ile yapılıyor mu?

Çok küçük yaşlardan itibaren hazırlandığımız zorlu maratonun sonuçlarını öncelikle birer meslek sahibi olarak almaya başladık. İlkokuldan lise liseden üniversite ve sonrasında kadar iyi bir yaşam koşullarında yaşamak için uğraştık, didindik. Kimimiz bazı zorlu sınavları atlattı, kimimiz de kendi ilgi ve yeteneklerine göre bir hayat çizgilerini çizdiler kendine. Bu çizdikleri hayat doğrultusunda yuvarlanıp giderken birtakım sorumlulukları da bizlerin peşlerinden gelir. Farklı farklı meslek gruplarına mensup olunca haliyle bağlı olduğumuz kurum ve kuruluşlarda farklılık gösterir. Öğretmeni, avukatı, işçisi, çiftçisi Emekli Sandığı, SSK ve BAĞ KUR olmak üzere üç farklı alanlara dağılır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bağlı olunan bu kurum ya da kuruluşlara her ay maaşımızın belli bir kısmını düzenli olarak ödemekteyiz. Çünkü ödemiş olduğumuz bu primler ile sayesinde bazı alanlarda kolaylık sahibi oluruz. Örnek vermek gerekirse başımıza gelen ani bir kaza da ya da bir hastalıkta hastane masraflarımızı ve eczane masraflarımızda oluşacak olan ilaçların belli bir miktarını bu prim ödediğimiz kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilir. Böylelikle bizim zor anımızda yanımızda olur, maddi açıdan bizlere destek sağlar. Saymış olduğumuz kurumların hepsi son zamanlarda tek bir kurum olan Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlıdır. Emekli Sandığı, GSS, BAĞ KUR, SSK kuruluşlarında gerçekleştirecek olduğumuz işlemleri artık Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gerçekleştirebiliriz.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumunun dijital hizmetleri ile beraber artık çok daha kolay ve çok daha pratiklik sayesinde sigorta işlemlerine kadar her türlü işlemlerimizi gerçekleştirmemiz mümkündür. Günümüz modern teknolojisi sayesinde bizler oldukça kısa bir zaman dilimi içinde işlemlerimizi gerçekleştirebilme imkânı buluruz. Yoğun koşuşturmalı geçen hayatımızda bizler bazı işlemlerimizi gerçekleştirmekte büyük zorluk çekeriz. En ufak işlemlerimiz için hemen kurum ya da kurluşa gidip sıra bekleyip işlemlerimiz yapmak bizlere oldukça sıkıcı ve yorucu gelebilir. Ya da bu işlemlere yetecek kadar vakit ayıramayabiliriz. İşte bu nedenle tam da biz vatandaşlar için hazırlanan online hizmetlerden yararlanabiliriz. Hayatımızın pek çok kısmında bizlerden SGK hizmet dökümü belgesi istenebilir. Bu belgeyi almak için de kurum ya da kuruluşun binasına gitmeye zaman bulamamışsak bu dökümü internet sistemi aracılığı ile yapabiliriz. Vatandaşlar bu online hizmetten yararlanabilmek için bazı aşamalardan geçmeleri gerekir. Şimdi ise yazımızda SGK hizmet dökümü alabilmeniz için yapmanı gereken işlemlerden bahsedeceğiz.

Haberin Devamı

SGK Hizmet Dökümü Nasıl Alabilirim?

Kendini her an yenileyen ve daima ilerleten bir internet teknolojisi ile beraber yaşamaktayız. Aklınıza gelebilecek olan hemen hemen pek çok alanda internetin hayatımızda ki yerini görebilmemiz mümkündür. Erişiminde kolaylaştığı ülkemizde yediden yetmişe herkesin elinde akıllı telefonlar bulunur. Artık sahip olduğumuz telefonlarla ile internete ulaşmak daha da kolaydır. İster evde ister işte isterseniz de yolda interneti büyük bir kolaylıkla kullanabilmekteyiz. Ve böylece internet üzerinden yürütülen işlemlerde bir hayli artmaktadır. Devletimiz de internetin bu denli çok kullanıldığının farkındadır. Bu sebeple de internet üzerinden gerçekleştirilebilen pek çok online uygulamayı vatandaşlara sunmuştur. Vatandaşlar da bu sayede günlük yaşamlarında ki işlerini aksatmamış olurlar.

Haberin Devamı

Son dönemlerde büyük patlama ile vatandaşların işlemlerini oldukça büyük derecede kolaylaştıran e-Devlet uygulaması sayesinde bizler pek çok işlemimizi bu uygulama sayesinde gerçekleştirebiliriz. Bizler kurumlara giderek harcayacak olduğumuz zamanı e-Devlet sistemi ile yalnızca birkaç dakika içinde yapabiliriz. Bu sistemden yararlanmaları için vatandaşların yapacak oldukları ilk iş e-Devlet şifresi almaktır. Bu şifreyi de almak için en yakın bit PTT şubesine başvurmaları gerekir. Hemen en yakınlaarında bulun merkez PTT şubesine nüfus cüzdanları ile gidip orada bulunan görevliye e-Devlet şifresi almak istediklerini beyan etsinler. Ardından orada bulunan görevli memur sizler nüfus cüzdanınızı ve işlem ücreti olan 2 TL ücreti talep eder. T.C. kimlik numaraları ile ve de 2 TL ücreti görevli kişiye takdim ettikten sonra sizlere hemen bir zarf verilecektir. Bu zaf-rfı üzerinde yer alan yönergeler doğrultusunda açınız. Yoksa içinde yer alan e-Devlet şifreniz hasar görebilir. Sonrasında bu şifre ile resmi siteye giriş yapıp, e-Hizmetler bölümünden SGK hizmet dökümü ve SSK sorgulama alt başlığına tıklamaları gerekir. Ekrana açılacak olan sayfada istenen bilgileri girdikten sonra birkaç dakika içinde istedikleri belgeye ve sonuca ulaşabilirler.

Haberin Devamı