Gazete Vatan Logo

SGK sorgulama ve SSK prim sorgulama yapın, işe girişinizi sorgulayın!

SGK sorgulama ve SSK prim sorgulama işlemlerini yaparak işe girdiğiniz tarihi öğrenebileceğiniz gibi işten çıkış tarihinizi de öğrenebilirsiniz. Nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

SGK sorgulama ve SSK prim sorgulama yapın, işe girişinizi sorgulayın!

Büyük bir gelişme içinde olan dünya teknolojisi ile birebir yakından takip eden ülkemiz çok iyi bir biçimde interneti kullanmayı başarmıştır. Bu sayede vatandaşlar pek çok kamu işlemlerini yaparken çok zaman kaybetmezler. Oldukça kısa bir zaman dilimi içinde interneti kullanarak işlemlerini hızla yapabilirler. Geçtiğimiz aylarda lisans eğitimi almaya hak kazanan öğrenciler bile üniversiteye kayıtlarını internet sistemi üzerinden yapma imkânı bulmuşlardır. Emniyet Genel Müdürlüğünden tutun, Milli Eğitim Bakanlığına kadar daha aklınıza gelebilecek olan pek çok kurumun işlemlerini internet üzerinden yapabileceksiniz. Vatandaş olarak bizlerin yapmaları gereken birtakım işlemler vardır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu işlemlere yetişebilmek için yoğun iş hayatımızı aksatmamız gerekebilir. Çünkü bu kurumlarda mesai saatleri dışında ve ya öğle yemeği aralarında işlemimizi gerçekleştirmemiz mümkün değildir. E bizlerde bu zamanlar dışında boş olduğumuz, işlemi gerçekleştirmek için müsait olduğumuz vakti bulmaya zamanımız yoktur. Bu saatler içinde de kuruma gidersek sıra almamız, aldığımız sıranın bize gelmesini beklemekte bize oldukça zaman kaybettirebilir. Kaybedecek zamanımız olmadığı için bizler bu işlemleri daha kısa bir zamanda gerçekleştirmek için başka yollar deneriz.

Haberin Devamı

Tamda boş vakti olmayan biz çalışan vatandaşlar için düzenlenmiş olan online uygulama hizmeti bizler içindir. Vatandaşlar bu sistemlerden yararlanmaları onlar için daha avantajlıdır. Çünkü bu internet uygulamaları sistemi sayesinde bireyler mesai saati, öğle arası molası dinlemeden istedikleri her zaman işlemlerini kolayca halledebilirler. İster gece ister gündüz bu hiç ama hiç fark etmez. Yapmaları gereken tek şey internete erişim sağlamaktır. Herkes büyük bir kolaylıkla bu sistemden yararlanıp işlemlerini oldukça kısa bir zaman dilimi içinde yapabilirler. Online uygulamalardan en aktif biçimde kullanılan son zamanlarda vatandaşlar tarafından çok rağbet gören bir uygulama olan Sosyal Güvenlik Kurumu işlemlerinizi gerçekleştirmek artık tek bir tuş kadar yakınınızda. Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinin altında bulunan SGK hizmet dökümü, SSK sorgulama işlemi ile artık pratik bir şekilde istediklerinize ulaşabileceksiniz. SGK hizmet dökümü almak için ne kurumun binasına gitmenize ne de saatlerce sıra beklemenize gereken kalmayacak. Bu sistemden yararlanabilmek için öncelikle gerçekleştirmeniz gereken bazı aşamalar vardır. Bu aşamaları bizler sizler için yazımızda belirttik. Sizlerde bu aşamaları okuyup uygulayarak çok kısa bir zamanda SKG hizmet dökümünü alabileceksiniz.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden SGK hizmet dökümü alabilmek SSK sorgulama yapabilmek için öncelikle e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekir. Bu sisteme girişinizi yapabilmek içinde öncelikle sistem giriş şifresi temin etmeniz gerekir. Hemen en yakınınızda bulunan bir PTT şubesine giderek 2 TL işlem ücretini ve nüfus cüzdanınızı teslim ederek e-Devlet şifrenizi elde edebilirsiniz. Sonrasında kendinize ait olan bu şifre ile internete e-Devlet resmi sitesine giriş yapınız. Sizden T.C. kimlik numaranız ve sistem şifrenizi girmenizi ister. Bunları ekranda gördüğünüz ilgili alana doğru bir şekilde girdiğiniz takdirde hemen ekrana ana sayfa yansıyacaktır. Bu ana sayfa da yapmanız gereken ilk şey sağ sütunda bulunan e-Hizmetler bölümüne gelmenizdir. Bu alana geldikten hemen sonra işlem yapacak olduğunuz kurumun ismini seçmeniz olacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında SGK hizmet dökümü ve SSK borç sorgulama alt başlığını tıklayınız. Karşınıza çıkacak olan sayfada sizin bazı kimlik bilgileriniz istenir. Hangi Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olduğunuzu, yaşınızı, doğum tarihinizi ve buna benzer kimlik bilgisi sorularını doğru bir şekilde cevaplandırdığınız takdirde SGK hizmet dökümünüzü büyük bir kolaylıkla yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sigorta mükellefleri SSK sorgulama işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu ekranda yer alan ‘4A hizmet bilgisi’ ekranına giriş yapmaları yeterli oluyor. Sigorta mükellefleri SSK sorgulama işlemleri ile e-Devlet sisteminden SSK sicil numarası, SSK hizmet süresi, aylık ve toplam prim ödemesi, hizmet süresi durumu gibi güncel sigorta verilerini içeren ayrıntılı bir döküm alabilme imkânına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hızla gelişen modern teknolojiye en etkin biçimde uyum sağlaması ve vatandaşlara son derece fonksiyonel bir sigorta hizmeti sunuyor olması vatandaşların sigorta hizmetlerinde çok daha kaliteli standartlardan yararlanabilmesine yardımcı oluyor. Böylece e-Devlet SGK hizmet dökümü işlemleri ise ana sayfa üzerinde bulunan e-hizmetler kategorisi altından yapılabiliyor. Bu kategori altında yer alan alfabetik listeli kamu kurumları listesi içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun alt listesine ulaşılarak, online SGK hizmet dökümü alma işlemi kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyorsunuz.

Haberin Devamı