Gazete Vatan Logo

SGK sorgulama ve SSK prim sorgulama nereden yapılıyor?

SGK sorgulama ve SSK prim sorgulama işlemleri online olarak yapılan hizmetlerdendir. Bu işlemleri yapmak çok basitleşti. Nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

SGK sorgulama ve SSK prim sorgulama nereden yapılıyor?

Son yıllarda da internetin kullanım alanı günler ilerledikçe artmış durumdadır. İnternetin kullanım alanı çeşitlenmiş ve her geçen gün bu çeşitlenme artmıştır.Teknoloji yönünden yapılan gelişmeler hayatımızın her anında ve her alanında işlerimizi kolaylaştırmaya devam etmektedir. Gerek pratikliği ile gerek de hızlılığı ile interneti hemen hemen her alanda kullanılmaya başlayan biz vatandaşlar hem zamandan tasarruf ederler hem de vakitlerini boşa harcamış olmazlar. Özellikle belirtmek gerekirse de günümüzün modern teknolojisi ile kamu kurumları tarafından vatandaşın hizmetine sunulan online kamu hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında bir araya getirerek daha güvenli ve daha hızlı online kamu hizmetleri sunan e-Devlet sistemi ile birlikte vatandaş, modern dünyanın ileri nesil internet teknolojisinin sunduğu fırsatlardan kamu işlemlerinde de yararlanabilme imkânına sahip olabiliyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Devlet sistemi ile vatandaşlara yapılan bu büyük kolaylık sayesinde pek çok alanda büyük rahatlığa kavuşan vatandaşlar bu konuda interneti son derece aktif bir biçimde kullanmaya da başlamışlardır. Bu kamu kurumlarının internet teknolojisini en aktif şekilde kullanılıyor olması da vatandaşların son derece önemli birçok faydadan yararlanmalarına ve birden fazla fırsatlardan yararlanma olanağı bulurlar aynı zamanda da kamu kurumları içi işleyişinde daha hızlı ve daha modern daha çağdaş bir yapıda oluşturulabilmesine imkân sağlıyor.

Ülkemizdeki kamu hizmetlerinde çağdaş dünya koşullarına başarılı bir biçimde uyum sağlanmasını sağlar hem de ileri internet teknolojisi ile beraber kamu hizmetlerinde vatandaşa çok daha hızlı ve daha modern hizmet şartlarını sunabilmektedir. Durum böyle olunca da günümüz modern Türkiye’sinde kamu kurumların resmi yapısı içerinde internetin son derece önemli bir görev üstlenmesine yol açar. Vatandaşlara yönelik yapılan bu hizmetten her türlü kesim yararlanabilir.

Haberin Devamı

İstedikleri her zaman, her yerde büyük bir kolaylıkla e-Devlet sisteminden yararlanabilirler. İnternete erişim sağladıkları birçok alanda kamu işlemleri dâhil daha pek çok işlemlerini bu şekilde yapabilirler. Artık pek çok kurum ve kuruluşun e-Devlet üzerinden hizmet vermeye başlamışlardır. Bu hizmet veren kurumların en başında Sosyal Güvenlik Kurumudur. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gerçekleştirilen işlemler çok fazla talep görmektedir. Çünkü kurumun binasına gidip işlemlerimizi yapmak bizim en azından bir ya da iki saatimizi alır.

Buna da bizim ayıracak vaktimiz yoktur. Çok daha kısa süre içinde işlemlerimizi yapmaya yarar. İsterseniz bu sistem üzerinden şifresi ile girmek için birkaç görev sizleri beklemektedir. Öncelikle bulunduğunuz ikamet ettiğiniz şehirdeki en yakın bir PTT’ye gidiniz. Yanınız da nüfus cüzdanınızı bulundurmanız yeterli olacaktır. Sıranız geldiğinde e-Devlet şifresini almak istediğinizi beyan edecek ve sonrasında nüfus cüzdanınızı vereceksiniz.

Haberin Devamı

Görevli size kapalı bir zarf verir. Bu zarf karşılığında sizler 2 TL ücret ödeyerek e-Devlet şifrenizi almış olacaksınız. Bu zarfı nerelerden açmanız gerektiği ilgili yerlerde belirtilir ve de yönergeler halinde üzerinde gösterilir. Bu şifreyi aldığınız anda sisteme ne zaman isterseniz giriş yapabilirsiniz. İlk olarak zarfta ki şifre ile giriş yaptıktan sonra dilerseniz şifrenizi değiştirebilirsiniz. Bu sizlere verilen şifre ile artık bütün kamu kurum ve kuruluşları hakkında bilgi sahibi olabilir, tüm sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ödeme işlemlerinizi de kartınız ile birlikte ödeme birimi aracılığı ile rahat ve pratik bir biçimde gerçekleştirebilirsiniz.

Şifrenize yukarıda ki yazıda olduğu gibi ulaşabilirsiniz. Sisteme giriş yapabilmek için edinmiş olduğunuz bu şifre ile ve de T.C. kimlik numaranızı kullanmanız gerekir. E-Devlet sisteminin ana sayfasına giriş yaptıktan sonra sağ köşede bulunan e-Hizmetler bölümüne gelip SGK hizmet dökümü alabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumunun baş harfi olan ‘’S’’ harfini ilgili alandan tıklayınız.

Haberin Devamı

Sonrasında Sosyal Güvenlik Kurumunun sayfasına giriş yapabilirsiniz. Bu alanda doldurmanız gereken alanları kendinizi ilgilendiren alanları doğu bir şekilde doldurduktan sonra SGK hizmet dökümünü alabiliriz. İlgili kuruma gidip orada saatlerce bekleyim hizmet dökümü almak zordur. Ve de zamanımız bu açıdan yeterli olmayabilir. Bu sebeple de SSK sorgulama, SGK hizmet dökümü almak için yalnızca internet sistemini kullanmanız yeterli olacaktır. Akıllı telefonlarla da bu sisteme girişinizi gerçekleştirebilir, oldukça kısa bir zaman dilimi içinde istediğiniz belgeyi büyük kolaylıkla ve pratiklikle bu işlemi yapabilirsiniz. Sizlerde dilediğiniz zaman e-Devlet sistemi üzerinden işlemlerinizi yapabilirsiniz.