Gazete Vatan Logo

SGK sorgulama ve SSK hizmet dökümü alma işlemleri

e-Devlet sistemi üzerinden SSK-SGK sorgulama işlemi yaparak SGK hizmet dökümünüzü alabilir, sigorta ve prim sorgulama yapabilirsiniz. Sorgulama işlemlerini yapabilmek için e- Devlet şifresi gerekmektedir. Hizmet dökümüne nasıl ulaşılır? Sigorta ve prim sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

SGK sorgulama ve SSK hizmet dökümü alma işlemleri

SGK Hizmet Dökümü

Vatandaşların, prim ve sigorta bilgilerine ulaşabilecekleri belgeye hizmet dökümü denir. SGK hizmet dökümü ile pek çok bilgi edinilebilir. Hizmet dökümünde bir kişinin sigortalı olarak bir işe ne zaman başladığı ve o işten hangi tarihte çıktığı gözükür. Sigortalı olarak çalışılan günlerin sayısı, çalışılan işte alınan görevin ne olduğu, kişinin sigortasının hangi zamanlarda yattığı ve sigortalı iş içerisinde verilen hizmetler de SGK hizmet dökümü ile birlikte kolayca öğrenilebilir. SGK hizmet dökümü sayesinde ikramiye hesaplama işlemi ve kıdem hesaplama işlemi de yapılabilmektedir. SGK hizmet dökümü vize alma sürecinde kullanılabildiği gibi mahkeme vb. birçok resmi kurumda da kullanılabilmektedir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMA DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SGK Hizmet Dökümüne Nasıl Ulaşılır?

SSK-SGK sorgulaması yapmak ve hizmet dökümüne ulaşmak isteyenler, e-Devlet sistemine giriş yapmalıdır. e-Devlet sistemine giriş yapmak için herhangi bir PTT şubesinden 2 lira karşılığında e-Devlet şifresi temin edilmelidir. Kişiye özel olan şifrenin temin edilmesinin ardından e-Devlet resmi sitesine, şifre ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapılmalıdır. Açılan ekranda sol tarafta yer alan hizmetler bölümünden SGK bölümüne giriş yapılmalıdır. Buradan da hizmet dökümüne ulaşım sağlanabilir. PTT tarafından verilen şifre kişiye ait olan bir şifredir. Bu yüzde şifrenin herhangi bir kişi ile paylaşılmaması güvenlik açısından önem arz etmektedir.

Haberin Devamı

Sigorta ve Prim Sorgulama İşlemleri

SGK tarafından sigorta sahipleri 3 gruba ayrılmaktadır. Bu gruplar 4A, 4B ve 4C’ dir. Bu sigorta türlerine bağlı olarak e-Devlet sistemi üzerinden sorgulama yapılabilmektedir. Yapılan sorgulama işlemleri ile sigortalının işe ne zaman başladığı, adına toplam olarak ne kadar prim ödemesi yapıldığı, bir ay içinde kaç günün ödemesinin yapıldığı kolaylık ile öğrenilebilir. Bu bilgilerin yanı sıra emekli olan kişiler de pek çok sorgulama işlemi gerçekleştirebilir. Sorgulama işlemi ile emekli maaş miktarının ne kadar olduğu öğrenilebilir. Kişinin adres vb. bilgileri güncellenebilir ve emeklilik belgelerine ulaşım sağlanabilir. Sigorta sorgulama ve prim sorgulama işlemleri de hizmet dökümü sorgulama gibi e-Devlet üzerinden gerçekleşmektedir. e-Devlet resmi internet sitesine giriş yaptıktan sonra ekranda yer alan ‘’Sisteme Giriş’’ butonuna tıklanılmalıdır. Sonrasında açılan ekranda kimlik doğrulama işlemi yapmak için T.C. kimlik numarası ile birlikte e-Devlet şifresi istenmektedir. İstenen bilgiler eksiksiz ve doğru bir şekilde girildikten sonra sigorta ve prim sorgulama işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Bağ-Kur borç sorgulama, ne zaman emekli olabilirim ve işe giriş bildirgesi gibi pek çok sorgulama da yapılabilir.

Haberin Devamı