Gazete Vatan Logo

SGK sorgulama ve SSK gün sorgulama online olarak yapılıyor mu?

SGK sorgulama ve SSK gün sorgulama işlemleri online hizmetler sayesinde yapılabilen işlemlerdendir. Bu işlemleri yaparak sigortanızın ne kadar ücretle yattığını sorgulayabilirsiniz. Ayrıntılar haberimizde.

SGK sorgulama ve SSK gün sorgulama online olarak yapılıyor mu?

Sosyal Güvenlik Kurumunun gelişen internet teknolojisi alanında göstermiş olduğu ilerleme ile diğer kurumların bir adım ötesine geçmiş, vatandaşların memnuniyetini bu şekilde arttırmıştır. Her vatandaş belli zamanlarda bu kuruma başvurmak zorunda kalır. Çünkü bizler vatandaşlar olarak her ay düzenli olarak bir Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ücreti ödemekteyiz. Bizler en aşından beri iş hayatına başladığımız dönemden bu yana bir SGK kurumuna bağlı oluruz. Yaptığımız meslek ile bizler belirli bir sosyal sigorta kurumuna bağlı oluruz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bağlı olduğumuz bu kurumdan faydalanacağımız bazı avantajlar için bizlerin de göstermeleri gereken bazı işlemler vardır. Öncelikle bağlı olunan kurumun her ay düzenli olarak bir prim ödemesinin gerçekleştirilmesi gerekir. Ardından da vatandaşlar kendilerine sunulan hizmetlerden yararlanmanın tadını çıkarabilirler. Bizlerin sağlık alanında yararlanması gereken muayene ve diğer işlemler gibi alanlarda kendilerine ayrıcalık tanınan hususlardan yararlanabilirler. Yapmış olduğumuz mesleğe göre bulunduğumuz kurumlardan bizler kolayca yararlanabiliriz. Üstelik sadece sağlık alanında değil yaşımız geldiğinde ve tüm prim ücretlerini eksiksiz bir şekilde yatırmamız karşılığında bizler emekli olabilme ayrıcalığına da sahip olmuş oluruz.

Haberin Devamı

Çeşitli nedenlerle bizlerin sık sık başvuracak olduğu bir kurum olan Sosyal Güvenlik Kurumu bizlerin sayesinde büyük gelişim sağlamıştır. Vatandaşlar tarafından çoğu kez işi düşülen bir kurum olduğu için hafta içerisinde bizler bu kurumlarda işlemlerimizi yapmamız gerekir. Bizlerin çalışma hayatında bir aralık bularak bu kurumlara gitmesi ayrıca burada sıra bekleyerek işlemlerini halletmesi oldukça zordur. Çünkü kurum adı altında artık son dönemlerde tüm sigorta kuruluşları bu başlık adı altında toplanmaktadır. Böylece kurum binasında fazlasıyla bir kalabalık oluşur. Bu kalabalık bizlerin işlemini geciktirir ve aynı zamanda bizi dara sokabilir. Bir gün de gerçekleşemeyen işlemimiz ertesi güne sarkmış bile olabilir. Mesai saatleri dışında geldiğimizde kurumlar doğal olarak kapalı olur. Öğleyin de işlem yapmak mümkün olmadığı için bizler onca işimizin arasında birde bu işlemleri yapmak oldukça zor gelir. Kaybedecek kadar çok zamanımız olmadığı için bizler bu işlemleri daha kısa bir zamanda gerçekleştirmek için başka yollar deneriz.

Haberin Devamı

Ellerimizden düşmeyen cep telefonları, tabletler, bilgisayarlar ile artık internete daha kolay bir şekilde bağlanabiliriz. Üstelik bu şekilde işlemlerimizi dahi yapabiliriz. Gelişmiş internet teknoloji ile beraber kendini geliştiren ülkemiz bu sayede pek çok alanda kendini ilerletmeyi başarmıştır. Büyük bir gelişme içinde olan dünya teknolojisi ile birebir yakından takip eden ülkemiz çok iyi bir biçimde interneti kullanmayı başarmıştır. Bu sayede vatandaşlar pek çok kamu işlemlerini yaparken çok zaman kaybetmezler. Çok kısa bir süre zarfı içinde bizler internet sistemlerini aktif bir şekilde kullanabiliriz. Devletimiz kapsamınca ele alınan bir uygulama olan internet sistemi olan online işlem sistemi olan e-Devlet sayesinde bizler kolaylıkla dilediğimiz kamu işleminden yararlanabiliriz. Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet dökümünden almak isteyen vatandaşlar bu uygulamaya giriş yaparak istedikleri belgeye ulaşabilirler. Sigorta kuruluşunda SSK sorgulama işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu ekranda yer alan ‘4A hizmet bilgisi’ seçeneğine giriş yapmaları gerekmektedir. E-Devlet sisteminden SSK sicil numarası, SSK hizmet süresi, aylık ve toplam prim ödemesi, hizmet süresi durumu gibi güncel sigorta verilerini içeren detaylı bilgi sahibi olabilirler. E-Devlete girişte bulundukları anda bu SSK sorgulama işleminden kolayca yararlanabilirler. E-Devlet SGK hizmet dökümü işlemleri e-hizmetler adı verilen başlık altında toplanan hizmetleri seçerek gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı

Bu mükemmel nitelikte ki bir hizmet olan e-Devlet sisteminden her vatandaş kolaylıkla yararlanabilmektedir. Ancak öncelikle sisteme giriş yapabilmeleri için bir şifre edinmeleri gerekir. Edinecekleri şifre ile vatandaşlar rahatlıkla bu sisteme giriş yapabilirler. Postanelerden nüfus cüzdanları ile alacak oldukları bu şifrenin ücreti 2 TL dir. Her zaman değil yalnızca bir kere sisteme girişlerinin gerçekleştirecek oldukları bu ekrandan sizler kolayca işlemlerinizi sağlayabiliriz. İnternet uygulaması olan bu sisteme sizler her zaman kolaylıkla girebilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ile kolayca girişinizi gerçekleştirebileceğiniz bir sistem olan bu sistem yedi gün yirmi dört saat sizlerin hizmetindedir. Sosyal Güvenlik Kurumu da bu şekilde vatandaşlarına hizmet vererek kurumda oluşan fazla kalabalığı önlemiş, vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlanmasına vesile olmuştur. Her zaman bu şekilde hizmet dökümü belgesi alabilirsiniz.

Haberin Devamı