Gazete Vatan Logo

SGK primleri ertelendi mi? Corono virüsü tedbirleri kapsamında SGK primleri ödemeleri ertelendi mi?

SGK primleri ertelendi mi? sorusu yoğun bir şekilde araştırılıyor. Corona virüsü salgının Türkiye’de yayılmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 100 milyar dolarlık tedbirleri 19 madde halinde duyurmuştu. KOBİ’lerden, konaklama vergisine, KDV indirimine kadar birçok önlem alındı. Peki, SGK primleri ertelendi mi?

SGK primleri ertelendi mi? Corono virüsü tedbirleri kapsamında SGK primleri ödemeleri ertelendi mi?

Corona virüsü tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı yapılmıştı. Toplantı sonrası ulusa sesleniş konuşması yapan Erdoğan, corona virüse karşı 19 maddelik ekonomi tedbirleri duyurdu. Erdoğan yaptığı açıklamada konaklama vergisinin kasım ayına kadar uygulanmayacağını, iç havayolu taşımacılığında KDV indirimi yapılacağını belirtmişti. Peki, SGK primleri ertelendi mi?

SGK PRİMLERİ ERTELENDİ Mİ?

Corona virüsü kapsamında alınan tedbirlerden biri de SGK primleri oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Perakende, AVM, Demir-Çelik, Otomotiv, Lojistik-Ulaşım, Sinema- Tiyatro, Konaklama, Yiyecek-İçecek, Tekstil-Konfeksiyon ve Etkinlik- Organizayon sektörleri için Muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primlerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ödemelerini 6'şar ay erteliyoruz" ifadelerini kullandı.