Gazete Vatan Logo

SGK ne zaman emekli olurum uygulamasını nasıl kullanacağım?

Sosyal Güvenlik Kurumu tüm sosyal güvence kurumları için ne zaman emekli olurum uygulamasını hizmete sunmuştur. Bu uygulamayı kullanmak oldukça kolay. Ayrıntılarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

SGK ne zaman emekli olurum uygulamasını nasıl kullanacağım?

Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak sigortalı olan vatandaşlar yepyeni bir sistem ile ne zaman emekli olabileceklerini hesaplayabilirler. Emeklilik gününüzü kendinizin hesaplaması bir hayli zordur ve buna imkânsız denebilir. Bağlı olduğunuz kuruma giderek bu hesaplattırmayı yapmanız ise oldukça meşakatli bir eylemdir. Evde oturduğunuz yerden hiç yorulmadan sıra bekleme sıkıntısı çekmeden bu işlemden yararlanabilirler. Üstelik yalnızca ne zaman emekli olabileceklerini değil aynı zamanda erken emeklilik için gerekli olan koşulları da öğrenebilirler. Sosyal Güvenlik Kurumunun ilgili binasına gitmeden internete erişim sağladıkları her türlü ortamda bu sistemi kolayca kullanabilirler. Şimdi ise yazımızda sizlere bu sistemden nasıl yararlanmanız gerektiğini açıklayalım.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Öncelikle vatandaşların ne zaman emekli olurum uygulamasından yararlanabilmeleri için sigorta bilgilerinin hepsini bilmeleri gerekir. Bu sigorta bilgileri aracılığı ile yapılan ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde bireylerin güncel durumu öğrenilebilecektir.

Haberin Devamı

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Bu uygulama Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından e-Devlet hizmet portalı üzerinden verilmektedir. Her vatandaş bu uygulamadan kolaylıkla yararlanabilir. Vatandaşların bu sistemden yararlanabilmeleri için öncelikle bir e-Devlet şifresi almaları gerekir. Bunun için ise hemen en yakınlarında bulunan merkez bir PTT şubesine gitmeniz yeterli olacaktır. Üzerinde T.C. kimlik numaranızın net bir şekilde yazılı olduğu kimlik kartınız ile PTT ye gidip ilgili görevliye e-Devlet şifresi almak istediğinizi söyleyiniz. Görevli memur sizden nüfus cüzdanınızı ve de 2 TL gibi bir ücret isteyecektir. Bu ücreti takdim ettikten sonra size kapalı bir zarf verecektir. Bu elinize aldığınız zarfı yönergeler doğrultusunda açmanız önemlidir. Lakin aksi takdirde bu zarfın içinde yazılı olan sistemde ki şifreniz hasar görebilir. Bunun için zarfın üzerinde ki yönergeleri doğru bir şekilde takip ederseniz e-Devlet şifrenizi elde edebilirsiniz. İlk olarak sisteme giriş yaparken sizler bu şifreyi kullanacaksınız.

Haberin Devamı

T.C. kimlik numaranız ve PTT merkez şubesinden aldığınız bu şifre ile sisteme giriş yaptıktan sonra sistem otomatik olarak sizden şifrenizi değiştirmeyi, kendi şahsınıza özel bir şifre belirlemenizi isteyecektir. Sizlerde kendinize oluşturacak olduğunuz bu şifre ile artık e-Devlete girişinizi yapabileceksiniz. E-Devlet şifrenizi telefonunuza ya da unutmayacağınız bir yere not etmekte büyük fayda vardır. Çünkü bu şifreyi unuttuğunuz takdirde tekrardan PTT şubesine gidip görevli kişiye şifreyi unuttuğunuzu belirterek yeniden şifre almak istediğinizi söyleyiniz. Bu kez görevli memur sizlerden 4 TL gibi bir ücret alacaktır. Ya da internet sistemi üzerinden şifremi unuttum yönergeleri takip edip bir şekilde şifrenize ulaşabilirsiniz. Ama yinede en iyisi sizler şifrenizi unutamayacağınız bir yere not etmek olacaktır. Sonrasında sistemin resmi sitesine internet aracılığı ile erişiminizi sağlayınız. Bu aşamadan sonra sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve de edinmiş olduğunuz şifreyi isteyecektir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten artık e-Devlet resmi sitesi ile karşı karşıya kalacaksınız. Bu sistemin sağ üst bölümünde gerçekleştirmek istediğiniz tüm işlemleri e-Hizmetler ibaresinde bulunur. Buraya gelerek dilediğiniz işlemin adını yazarak ana sayfada bu kuruluşun sayfasının yer aldığını göreceksiniz.

Haberin Devamı

Ne zaman emekli olacağınız ve erken emeklilik için gerekli olan koşulları öğrenebilmek için bu hizmetler bölümünden ne zaman emekli olurum alt başlığını tıklamanız gerekir. Hemen sonrasında bilgisayar ekranınıza bir form niteliğinde bir sayfa yansıyacaktır. Bu sayfaya sizler kendi gerekli olan bilgilerinizi doğru bir şekilde giriniz. İşte böylece kolaylıkla ne zaman emekli olacağınız tarihi öğrenebilirsiniz. Kendini her an yenileyen ve daima ilerleten bir internet teknolojisi ile beraber yaşamaktayız. Aklınıza gelebilecek olan hemen hemen pek çok alanda internetin hayatımızda ki yerini görebilmemiz mümkündür. Erişiminde kolaylaştığı ülkemizde yediden yetmişe herkesin elinde akıllı telefonlar bulunur. Bu telefonlarla ile internete ulaşmak artık oldukça kolaydır. İster evde ister işte isterseniz de yolda interneti büyük bir kolaylıkla kullanabilmekteyiz. E hal böyle olunca internet üzerinden yürütülen işlemlerde bir hayli artmaktadır. Devletimiz de internetin bu denli çok kullanıldığının farkındadır. Bu sebeple de internet üzerinden gerçekleştirilebilen pek çok online uygulamayı vatandaşlara sunmuştur. Vatandaşlar da bu sayede günlük yaşamlarında ki işlerini aksatmamış olurlar. Teknolojik gelişmeler sayesinde sizler bu ve buna benzer daha pek çok uygulamadan yararlanabilme fırsatına sahip olmuş olacaksınız.

Haberin Devamı